"Smatrali su ga mladim i neiskusnim, ali sve je dokazao svojim rezultatima!"


IZVOR: Republika - 24.05.2020 | 10:09


Dosta bure je izazvalo dovođenje Marka Nikolića na klupu Lokomotive. Gotovo svakodnevno pojavljuju nove informacije oko bivšeg trenera Partizana.

Foto: Starsport

Marko Nikolić

Ovog puta ruski "Metarings" je intervjuisao bivšeg igrača Lokomotive Branka Ilića, koji je sa Nikolićem sarađivao u Partizanu. Sada igrač Domžala, je u Lokomotivi nastupao u sezoni 2010/2011.

- Marko Nikolić je vrlo dobar trener i vrlo dobar čovek. Vrlo je zahtevan. On se neverovatno priprema za svaku utakmicu i obraća pažnju na apsolutno sve – odbrana, napada, igra po bokovima. Apsolutno svi detalji su uvek pod njegovom kontrolom. Marko se uvek priprema 100% i očekuje isto od svog tima. Kad je došao u Partizan, smatrali su ga mladim i neiskusnim, govorili da ne može da bude trener. Ali sve je dokazao svojim rezultatima. Osvojio je duplu krunu i stigao do grupne faze Lige Evrope- rekao je Ilić.

Govorio je Ilić i o trenerskim metodama srpskog stručnjaka.

- Nikolić zasigurno nije diktator. On je fleksibilan i pametan trener. Na svoje igrače gleda kao na članove porodice i razume prema kome treba da bude striktan, a prema kome takav pristup neće upaliti. Nikolić nije glup i neće se samo svađati i vikati na svoje igrače. Stvarno, odlično se sećam koliko je dobar trener- rekao je Ilić.