ON JE NOVI KASILJAS! Musline, zovi ga u reprezentaciju pre nego što nam ga ukradu!


IZVOR: I. V. - 17.10.2017 | 08:46


Mile Svilar je ime koje će u godinama pred nama često biti pominjano. Sin nekadašnjeg golmana Vojvodine Ratka Svilara velika je nada svetskog fudbala.

Foto: twitter.com/Information Glorious

Mile Svilar na golu Benfike

Svilar je već branio gol Benfike protiv Oljanensea u Kupu Portugala i sačuvao mrežu, a kako Žulio Cezar i dalje ima problema sa leđima, onda je sasvim moguće da će Mile Svilar u sredu protiv Mančester junajteda postati najmlađi golman u istoriji Lige šampiona!

 Trenutni rekorder Lige šampiona je legendarni Iker Kasiljas, koji je u ovom takmičenju debitovao sa 18 godina, tri meseca i 26 dana. Ako Svilar bude branio u sredu, srušiće rekord jer će imati 18 godina,  jedan mesec i 22 dana. 

- Jedina sigurna stvar je da je Mile spreman da brani, dok sve ostalo zavisi od procene trenera. Ako mu da šansu, biće to velika čast i obaveza. Benfka je evropski gigant, a u goste dolazi Mančester. Ništa lepše ne može da poželi mladi golman - rekao je njegov otac Ratko Svilar.

Mile Svilar je rođen u Belgiji i po automatizmu ima pravo nastupa za reprezentaciju te zemlje. Mileta Svilara Fudbalski savez Srbije jednostavno ne bi smeo da ispusti jer je velika nada svetskog fudbala. Na potezu je Slavoljub Muslin.