Korona odlučila: Nemanja Miletić je slobodan igrač


IZVOR: Republika - 05.05.2020 | 13:00


Posle nešto više od sedam meseci saradnje, poljski prvoligaš Korona je odlučio da se rastane sa srpskim defanzivcem Nemanjom Miletićem.

Foto: Tanjug/AP

Nemanja Miletić

Lokalni mediji u Poljskoj pišu da je klub iz Kilcea i zvanično okončao ugovore Miletića i još četvorice fudbalera. Srpski levi bek je stigao u Kornou letos u samom finišu prelaznog roka i potpisao ugovor na godinu dana uz opciju da saradnja bude produžena na još jednu sezonu ako obe strane budu zadovoljne.

Ipak, karijera u Poljskoj mu nije išla onako kako je priželjkivao jer je imao mnogo problema sa povredama. Zbog toga je odigrao samo dva meča za Koronu u poljskom šampionatu i još tri za B tim u četvrtoligaškom rangu.

“Dogovorili smo sve detalje o rastanku. Miletić svakako ne bi mogao da pomogne timu u nastavku sezone jer mora na operaciju kolena”, rekao je Koronin predsednik Kšištof Zajac.

Miletić će tako posle oporavka od povrede kolena biti u situaciji da bira npovi klub kao slobodan igrač. Srpski defanzivac ima 28 godina, a u Partizanu je proveo tri sezone i za to vreme 97 utakmica u svim takmičenjima. Pre Partizana je igrao za Javor, Mačvu, Radnički Klupci i Sopot, a ponikao je u Crvenoj zvezdi.