Šuker demantuje priče o nameštanju: Sa Maradonom sam dogovarao samo posetu Draženovom grobu


IZVOR: Republika - 29.04.2020 | 20:32


Predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske Davor Šuker oglasio se povodom navoda da je igrao namešten meč protiv Argentine.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Davor Šuker

Šuker je demantovao da se 1994. godine dogovarao sa Dijegom Maradonom o nenapadanju protivničkog gola tokom prijateljske utakmice dve selekcije.

Šuker je time odbacio navode bivšeg argentinskog fudbalera Oskara Ruđerija kao lažne.

Predsednik HNS-a Davor Šuker poručio je da je jedino što je s Maradonom dogovarao jeste poseta grobu Dražena Petrovića, kojeg je Maradona izrazito cenio kao sportistu, naveo je HNS u odgovoru poslatom Hini.

Taj meč, odigran po velikom pljusku, završen je bez golova.

U emisiji "90 minuta fudbala" prikazanoj 23. aprila gostovao je bivši urugvajski napadač Dijego Forlan koji je preko Skajpa razgovarao sa Rudjerijem i voditeljem o sumnjivoj utakmici Argentine i Urugvaja u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2002, koja završena 1:1. Postoji sumnja da su igrači dve reprezentacije u drugom poluvremenu samo čekali kraj čime je Kolumbija bila eliminisana. Ruđeri je upitan potom de li igrao takve utakmice tokom karijere.

- Sećam se samo jedne. Protiv Hrvatske. Igrali su Boban, Šuker i 'plavi' iz Real Madrida, kako se ono zvao, da Prosinečki. Imali su sjajnu ekipu, a mi smo bili "mrtvi". Izašli smo na teren, a Dijego je poznavao Šukera jer su igrali zajedno u Sevilji. Bilo je sastanaka na svim delovima terena. Sastanak za sastankom sve dok nismo rekli: "Nemojmo se napadati, mrtvi smo". Sredili smo da se ne napadam - naveo je Ruđeri.

Argentinski fudbalski savez nije odgovorio na upit, a Maradona nije bio dostupan za komentar.