Evo kada španski klubovi kreću sa treninzima!


IZVOR: Republika - 29.04.2020 | 19:00


Fudbaleri u Španiji sa individualnim treningom u svojim klupskim centrima mogli da počnu 4. maja, rekao je danas premijer Pedro Sančez na konferenciji za medije.

Foto: Tanjug/AP

Uskoro ponovo na terenu

Sančez je rekao kako će od subote Španci moći na sat vremena da izlaze napolje kako bi se individualno bavili sportom ili šetali, kao i da bi fudbaleri u ponedeljak mogli da počnu sa pojedinačnim treninzima na terenu, a svemu tome prethodilo bi testiranje igrača na korona virus.

Prema planu Vlade, fudbaleri bi od 18. maja mogli da treniraju u manjim grupama, gde bi bili podeljeni u grupe od po šest igrača, a od 25. maja i u grupe od po osam.

Zajedno sa trenerima i drugim osobljem na terenu ne bi smelo da bude više od deset osoba, a tek od 1. juna bili bi dozvoljeni kolektivni treninzi, ali pod strogom kontrolom.

Fudbaleri bi se testirali tokom svih ovih etapa, a u slučaju da neko bude pozitivan na Covid 19, bio bi izolovan u karantinu zajedno zajedno sa saigračima iz grupe.

Plan je da igrači borave u obližnjem hotelu ili rezidenciji ako njome klub raspolaže i tako bi se pripremali za nastavak takmičenja, koji La Liga očekuje 12. juna.

Španska Primera prekinuta je 13. marta, a sa 213.000 inficiranih stanovnika Špnaija je zemlja s najviše obolelih u Evropi.