Trener Ajaksa neutešan: Pogledajte Nemce!


IZVOR: Republika - 25.04.2020 | 17:02


Treneru Ajaksa Eriku ten Hagu teško je da se pomiri sa činjenicom da je holandsko prvenstvo okončano bez proglašenja šampiona, čime su Kopljanici ostali bez titule.

Foto: Tanjug/AP

Tekst potpisa

Klub iz Amsterdama je u trenutku prekida bio lider Eredivizije, uz isti broj bodova kao AZ Alkmar, ali bolju gol razliku.

To mu, međutim, nije donelo trofej pošto su čelnici poništili sezonu.

- Od 25 kola bili smo na prvom mestu 23. Odjednom nemamo potvrdu za to. Postoji osećaj nezadovoljstva. Posle 76 odsto odigranih utakmica u Erediviziji smo bili lideri, to su činjenice koje se ne mogu ignorisati. Voleli bismo da smo na terenu mogli da potvrdimo status najboljeg. Nažalost, zbog virusa korona nismo u prilici - istakao je Ten Hag.

Do poništavanja prvenstva došlo je zbog odluke Vlade Holandije da zabrani masovna okupljanja do jeseni, a strateg Amsterdamersa primećuje da to nije slučaj u susednim državama.

- Razumem da su u drugim državama interesu drugačiji i da se vode, pre svega, finansijama. Jednostavno, postoji drugačije kulture. Na primer, Nemci su dozvolili svojim klubovima da se vrate treninzima. Nama nisu - dodao je Ten Hag.

Podsetimo, Nemci gotovo sigurno neće odlučiti da sezonu u Bundesligi proglase nevažećom, već se očekuje da se tamošnji šampionat nastavi tokom maja.