Tadić se ne miri sa odlukom: Oduzeli su nam titulu!


IZVOR: Republika - 24.04.2020 | 18:51


Posle više od 70 godina Holandija nema fudbalskog šampiona, u toj zemlji se to poslednji put dogodilo u godini kada se završavao Drugi svetski rat. Vest da je Ajaks ostao bez krune, iako se do prekida sezone vodio kao lider prvenstva, razočarala je Dušana Tadića.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Dušan Tadić

Kreator igre "kopljanika" iz Amsterdama smatra da je njegov klub zaslužio da bude proglašen šampionom.

- Svako od nas želi da svake godine bude šampion, a Ajaks je i sada na prvom mestu. Čak i u ovim okolnostima morao je da bude proglašen prvak. Mislim da je odlična stvar što je prvenstvo prekinuto, ali prvo mesto je prvo mesto- rekao je Tadić za Ajaks Lajf.

Srpski as smatra da su pravila morala da budu ispoštovana. Pogotovo što je odigrano više od tri četvrtine sezone (odigrano 26 od 34 kola).

- Pravila su dogovorili svi klubovi pre nego što je liga počela. A, pravila kažu da plasman određuje bolja gol-razlika, a ne međusobni skor. Da smo se drugačije dogovorili, onda bi AZ Alkmar imao pravo da bude proglašen šampionom- rekao je Srbin.

Ne bi bio Tadić zadovoljan ni da je Fudbalski savez doneo solomonsko rešenje da oba kluba, Ajaks i AZ, proglasi prvacima.

- To za mene nije opcija, jer razlika postoji. A, po pravilima je gol-razlika to što pravi razliku između nas i AZ-a. Za mene je vrlo jasno da bi Ajaks morao da bude proglašen za prvaka. Oduzeli su nam tu nagradu- kategoričan je Dušan Tadić.

Ako je za utehu, Ajaksu je priznata prednost u odnosu na AZ Alkmar, pa ako UEFA jedno mesto direktno u grupi Lige šampiona dodeli Holanđanima, ono će pripasti klubu iz Amsterdama.