Vezista Ajntrahta obelodanio kada će početi Bundesliga!


IZVOR: Republika - 11.04.2020 | 16:20


Vezista Ajntrahta Želson Fernandeš rekao je da je srećan što se vratio treninzima, kao i da veruje da će se sezona u Bundesligi nastaviti za nešto više od mesec dana.

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Ajntrahta

Pandemija koronavirusa zaustavila je fudbal u skoro celoj Evropi, a nemački timovi su prvi počeli da treniraju posle pauze, uz određena ograničenja.

Bundesliga je suspendovana 13. marta, a jedino je izvesno da se neće nastaviti pre 30. aprila.

- Kad se vratimo, biće to pred praznim tribinama. Mislim da će to biti krajem maja. Nemoguće je razmišljati da ćemo u junu, julu, avgustu igrati pred 50.000 ljudi. To bi bilo pogrešno - rekao je Fernandeš.

Švajcarski fudbaler je istakao da su trojica ili četvorica igrača tima iz Frankfurta bila pozitivna na koronavirusa i da su svi morali u samoizolaciju na po 14 dana. Igrači Ajntrajhta trenutno treniraju u grupama od trojice ili četvorice, bez kontakta, pa rade samo na pasovima i šutevima. Samo po trojici igrača je dozvoljeno da budu u jednoj svlačionici, a takođe ne smeju da koriste teretanu.

- Lepo je ponovo biti na terenu, ali moramo da budemo pažljivi, da peremo ruke i sve što ide uz to, ali osećamo sreću. To je jedini način na koji možemo da nastavimo da radimo svoj posao. Dok sam sam trenirao vozio sam sobni bicikl i nisam mnogo izgubio na formi. Sada treniramo, ali nije isto kao kada igramo utakmice - naglasio je Fernandeš.

Fernandeš je takođe istakao da će igračima biti potrebne tri ili četiri nedelje da se spreme za nastavak sezone ili će biti viđen veliki broj povreda.