Da Džaja nije žurio na more, Boban bi završio u Zvezdi!


IZVOR: Predrag VUKOVIĆ - 06.04.2020 | 03:21


Malo je nedostajalo da Zvonimir Boban (51), jedan od najvećih asova hrvatskog fudbala, završi u Crvenoj zvezdi! Međutim, spletom neverovatnih okolnosti Boban je završio u zagrebačkom Dinamu i postao vinovnik čuvenog incidenta na Maksimiru 1991. godine protiv crveno-belih, kada je udarao policajca nasred terena.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Zvonimir Boban

Razlog? Dragan Džajić je žurio da ode na letovanje, pa je Boban ostao među "modrima", gde je i počeo profesionalnu karijeru 1985.

Počelo je tako što je Miroslav Ćiro Blažević, najpoznatiji hrvatski trener, rekao da je pomogao Zvezdi mnogo...

- Neki me uporno kritikuju što sam izdašan prema Crvenoj zvezdi, pa sam dao Boru Cvetkovića, Bračuna, Prosinečkog. A ja svima odgovaram ovako, da je Zvezda nama učinila najveću uslugu. Pa Zvezda je praktično afirmisala Dinamo jer i sama priznaje da su joj trenutno ponajbolji igrači naši bivši članovi - rekao je Ćiro u listu Tempo još 1987. godine.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Miroslav Ćiro Blažević

Na to mu je odgovorio Dragan Džajić, tadašnji predsednik, rekavši da nije baš tako kako Ćiro priča jer se Robi sam nudio Zvezdi. Čak je otkrio i da na Marakani umalo nije završio Boban.

- Pored Prosinečkog, mogao da dovedem i Zvonimira Bobana. Malo je nedostajalo da realizujem i taj transfer. Razgovarao sam sa njegovim ocem i samo da nisam žurio na more, Boban bi sad igrao na Marakani - govorio je Džajić.

Foto: crvenazvezdafk.com

Dragan Džajić

Podsetimo, Boban je kasnije napravio veliku karijeru igrajući za Milan, a donedavno je bio i jedan od funkcionera "rosonera".