Čukarički je gospodski klub!


IZVOR: Republika - 30.03.2020 | 19:21


Sportski direktor Čukaričkog Nenad Mirosavljević otkrio je da je klub izmirio sve ugovorne obaveze svojim fudbalerima do juna meseca.

Foto: fkcukaricki.com

Nenad Mirosavljević

Još jednom je klub sa Banovog brda pokazao da je ubedljivo najstabilniji u Srbiji i da je njihovo poslovanje za primer. Tako njihovi fudbaleri ne moraju da brinu o sredstvima koja im pripadaju prema ugovoru, jer im je Čukarički već sve izmirio još u februaru usled situacije sa virusom korona.

– Da budem iskren, u klubu nismo ni razgovarali o tome da se igračima smanje plate, gazda Obradović nije ni spominjao to, mislim da do toga u Čukaričkom neće ni doći. Što se tiče ugovornih obaveza, klub je još u februaru isplatio sve rate igračima zaključno sa junom. Što se toga tiče igrači Čukaričkog su mirni. U svakom slučaju nisu oni krivi za ovakvu situaciju, sa druge strane nije ni klubovima lako u ovakvoj situaciji jer se ne zna koliko će sve trajati – otkrio je Mirosavljević za "Žurnal".

U sportu je trenutno najbitnije da se igrači na teren vrate zdravi, kada god to bilo.

– Svi naši igrači su hvala Bogu dobro, niko nije imao ni najmanji problem. Snalaze se kako ko može da ostanu u formi, rade po programu kondicionog trenera, tamo gde ima uslova neki trče i napolju – rekao je Mirosavljević.

Kao i u većini klubova i u Čukaričkom postoje igrači koji su tu kao pozajmljeni fudbaleri ili sami imaju igrače koje su pozajmili. Kako sezona neće biti završena u junu, pitanje je šta će biti sa njihovim ugovorima.

– Ni mi još uvek ne znamo kako će se to rešiti sa pozajmicama, verujem da će se tim pitanjem baviti čelnici UEFA i FIFA jer skoro u svakom klubu imamo takvu situaciju. Zavisi i kada će se završiti sezone, mislim da ćemo prave informacije imati kad počne da se smiruje situacija – zaključio je Mirosavljević.