TOŠIĆ UZ "ORLOVE": Pobedićemo Gruziju i igraćemo na SP


IZVOR: Republika - 09.10.2017 | 13:54


Fudbaler Partizana Zoran Tošić izjavio je da je uveren da će se Srbija plasirati se na Svetsko prvenstvo 2018.

Foto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ

Tošić veruje u pobedu Srbije

Srbija se kolo pre kraja kvalifikacija za SP u Rusiji nalazi na prvom mestu na tabeli. Naša selekcija ima 18 bodova, a drugoplasirani Vels 17. Republika Irska je treća sa 16 bodova. "Orlovima" je za siguran plasman na SP potrebna pobeda u duelu sa Gruzijom, koja je izgubila sve šanse da se nađe na Mundijalu.

 - Žao mi je što nismo uspeli sve da rešimo u utakmici u Beču. Nadam se da ćemo danas... Ne da se nadam, nego sam siguran. Da nam je neko rekao pre početka kvalifikacija da će nam poslednja utakmica i pobeda protiv Gruzije doneti direktan plasman, svi bismo rekli - to je to. Došli smo do toga, nadam da ćemo večeras uspeti da smognemo snage i da pobedimo Gruziju pred punim tribinama - rekao je Tošić, koji zbog povrede nije u nacionalnom timu.

Fudbaler Partizana je priznao da mu je teško što neće moći da pomogne nacionalnom timu.

- Nisam imao mnogo prilike da igram, ali sam bio u timu za svaku utakmicu i navikao sam da budem tamo, tako da mi je žao što nisam mogao i sada. Bio sam Beču da bodrim saigrače, tako će biti i večeras... Krivo mi je jako, pogotovo što je i Partizan imao dosta bitnih utakmica, ali to su stvari koje nisam mogao da utičem - istakao je Tošić.

Utakmica između Srbije i Gruzije biće odigana od 20.45 časova.