FS Crne Gore donira sedam respiratora bolnicama


IZVOR: Republika - 20.03.2020 | 13:42


Fudbalski savez Crne Gore (FSCG) doneo je odluku da donira sedam respiratora bolnicama širom zemlje, saopšteno je posle sednice Odbora za hitna pitanja.

Foto: Starsport

Dejan Savićević

Kako se navodi, po jedan respirator doniraće se Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici i opštim bolnicama u Beranama, Bijelom Polju, Pljevljima, Nikšićiću, Kotoru i Baru.

Za njihovu nabavku FSCG je opredelio više od 150.000 evra. Takođe, zbog otežane nabavke medicinskog materijala i aparata u ovom trenutku, Fudbalski savez će bolnici „Danilo I“ na Cetinju naknadno donirati respirator.


 - Borba sa COVID-19 traži angažovanje i odgovorno ponašanje cele Crne Gore. Poštovanje preporuka Instituta za javno zdravlje je obaveza svih nas i pridržavajući se istih, kao pojedinci, dajemo maksimalan doprinos u borbi sa ovim virusom. Fudbalski savez Crne Gore ima potrebu da u skladu sa svojim mogućnostima dodatno pomogne u ovim naporima i to čini doniranjem sedam respiratornih aparata Kliničkom centru i opštim bolnicama u šest crnogorskih gradova - rekao je predsednik FSCG Dejan Savićević.

Fudbalski savez pozdravlja postupak reprezentativaca Stevana Jovetića, Stefana Savića i Luke Đorđevića koji su Nacionalnon koordinacionom tijelu donirali novčana sredstva i medicinsku opremu za borbu sa COVID-19.