Šurbatović posle konferencije UEFA: Pozdravljamo odluku Kokezi su upućene poruke za oporavak, igraćemo sa Rusima!


IZVOR: Republika - 17.03.2020 | 18:43


Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović pozdravio je odluku UEFA da se odloži Evropsko prvenstvo za 2021. godinu.

Foto: fss.rs

Jovan Šurbatović

Šurbatović je ispred FSS učestvovao u diskusiji preko video-konferencije sa čelnicima UEFA.

Istovremeno, otkazana je prijateljska utakmica sa Rusijom koja je bila zakazana za jun u Moskvi.

- Sastanak je protekao u otvorenoj i konstruktivnoj atmosferi. Svi smo pohvalili rešenost UEFA da sasluša stav predstavnika svih nacionalnih asocijacija i da tek posle toga donese konačnu odluku. I dalje postoji sedam različitih scenarija u zavisnosti od razvoja situacije sa koronavirusom, ali svi smo izrazili nadu da će pandemija uskoro biti završena i da će se lopta ponovo zakotrljati širom sveta. Predsednik Čeferin je posebno pozdravio čelnika našeg Saveza Slavišu Кokezu, a svi učesnici konferencije su njemu i predsedniku FS Švajcarske Dominiku Blanu poželeli što brži oporavak - rekao je Šurbatović za sajt FSS.

Foto: FSS

Marko Pantelić, Slaviša Kokeza i Jovan Šurbatović

Šurbatović je najavio da će Srbija i Rusija odigrati prijateljsku utakmicu u drugom terminu.

- Pomeranje kalendara automatski znači da se otkazuje prijateljska utakmica sa Rusijom, planirana za 6. jun ove godine. Mi sa Rusima imamo čvrst ugovor i sasvim je izvesno da ćemo tu utakmicu odigrati u nekom drugom terminu - naveo je gensek FSS i dodao:

- Sada je najvažnije da svi zajedno pratimo dalje instrukcije naše Vlade i čelnika UEFA i da pomognemo da se situacija sa koronavirusom dovede u normalu. Na kraju krajeva, da se steknu uslovi i za tu baraž utakmicu sa Norveškom koja je, prema novom kalendaru, zakazana za junski termin ove godine -zaključio je.