Honda zatresao mrežu i na petom kontinentu!


IZVOR: Todor PETKOVIĆ - 18.03.2020 | 04:31


Ako je neko spreman da ispisuje stranice istorije, onda je to legendarni fudbaler Keisuke Honda (33), koji je postigao prvenac za Botafogo u remiju sa Bangu Atletiko klubom (1:1) i na taj način postao jedini fudbaler koji je tresao mreže na pet kontinenata. Ni trenutni haos sa koronavirusom nije poremetio vezistu koji je sa maskom na licu izašao na teren i dokazao svoj kvalitet. Iskusni Japanac je potpisom za brazilski klub postao prvi fudbaler koji je igrao klupski fudbal u Aziji, Evropi, Severnoj Americi, Australiji i Južnoj Americi.

Foto: Tanjug/AP

Svetski putnik... Keisuke Honda

I tu nije kraj njegovim uspesima jer se kao strelac upisivao i na afričkom tlu, gde se u dresu Japana na Svetskom prvenstvu u Južnoafričkoj republici dva puta upisivao kao strelac u mečevima sa Danskom i Kamerunom.

Zlatne dane karijere i najveću slavu stekao je u Evropi, gde se svojim igrama dokazao u ruskom CSKA, a zatim i u velikom Milanu, gde je bio obožavan od navijača.

Pored ovih klubova, nastupao je još za Nagoju (Azija), Venlo (Evropa), Pačuku (S. Amerika) i Melburn (Australija).

Foto: Tanjug/AP

Japanac ušao u istoriju klupskog fudbala!

Sudeći po njegovim igrama, verovatno možemo očekivati da će se jednog dana naći i na klupskoj sceni Crnog kontinenta i na taj način kompletirati celu planetu.