Ćavi otkrio: MESI JE NEZGODAN KAD NE DOBIJE LOPTU


IZVOR: Republika - 05.10.2017 | 14:59


Bivši kapiten Barselone Ćavi Ernandez otkrio je da Argentinac Lionel Mesi prosto poludi kada ne dobije loptu, on prosto želi da stalno učestvuje u akcijama tima.

Foto: Tanjug/AP

Mesi je malo nezgodan kad ne dobije loptu

- Barselona i Argentina ne mogu da dozvole da prođe deset minuta u dodavanju lopte, a da Mesi ne takne loptu. Meso mora da bude uključen u utakmicu. On mora da bude tamo gde se na terenu stvari događaju i gde je lopta - kaže Ćavi. 

Legenda Barselone kaže da se u suprotnom Mesi strašno nervira. 

- On poludi kada ne pipne loptu pet minuta, morate ga dovesti tu gde je lopta da bi učestvovao u igri - kaže Ćavi. 

Argentinac se u poslednje vreme nalazi pod žestokim pritiskom medija u domovini zbog loših igara u nacionalnom timu, zbog čega čak i plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji visi u vazduhu. Ćavi smatra da će "gaučosi" prevladati trenutnu krizu i biti među glavnim kandidatima za osvajanje Mundijala sledećeg leta.

- Tačno je da su u teškoj situaciji u južnoameričkim kvalifikacijama, ali svi se slažemo da ako se kvalifikuju opet postaju jedan od favorita za osvajanje Svetskog prvenstva. Zbog igrača koje imaju, ali i zato što mislim da su napravili pravi izbor za mesto trenera (Sampaoli) - rekao je Ćavi.

Ernandes i Mesi su sa Barselonom osvojili sedam titula u LaLigi, četiri Lige šampiona i pregršt drugih trofeja dok Ćavi pre dve godine nije otišao u Al Sad.