(VIDEO) Son je Murinjov dragulj: Totenhem u poslednoj sekundi slavio u gostima protiv Aston Vile!


IZVOR: Republika - 16.02.2020 | 16:31


Fudbaleri Totenhema konačno su uspeli da pobede na gostovanju, pošto su danas su uz dosta sreće pobedili Aston Vilu rezultatom 3:2 (2:1). Heroj je bio dvostruki strelac Son, koji je i promašio penal, ali je i postigao dva gola, i to i pobedonosni u poslednjim trenucima utakmice.

Foto: Tanjug/AP

Radost Sona i saigrača

Već u devetom minutu, Tobi Aldervereld je nespretnom intervencijom savladao Uga Ljorisa i doneo domaćima vođstvo.

https://streamvi.com/watch.php?video=1581862142


Ipak, u 27. minutu se iskupio, pošto je posle kornera i asistencije Erika Dajera zategao iz okreta loptu pod prečku - 1:1.

Šanse su se ređale na obe strane, Vila je lako mogla do novog vođstva posle pokušaja Luiza, ali sa gol linije ispucavaju loptu gosti.

Foto: Tanjug/AP

Lep udarac u stilu povređenog saigrača Harija Kejna

Na drugoj strani, Bergvajn i Son su pravili mnogo problema, svojim brzim prolazim po bokovima, ali je Vila odolevala sve do nadoknade prvog poluvremena.

I onda, VAR je morao da signalizira, očigledan penal za goste, odgovornost je preuzeo Son, Pepe Reina je pročitao njegovu nameru i odbranio, ali se lopta odbila nazad do napadača Totenhema - 1:2.


Vila je opet krenula na sve ili ništa i u 53. minutu došla do izjednačenja. Sjajni Džek Griliš je ponovo asistent, iz kornera pronalazi Endželsa koji matira Ljorisa za novo izjednačenje - 2:2.



Usledila je nova inicijativa Totenhema, ponovo je Son imao šansu i ponovo je maestralan Pepe Reina. Potom je dobru priliku propustio i Dele Ali i delovalo je da će doći do podele bodova.

Ipak, u poslednjim trenucima utakmice, katastrofalna reakcija odbrane Vile, Son je ukrao loptu i izašao sam na Reinu i ovaj put bio precizan za 3:2.



Totenhem je sada skočio na peto mesto sa 40 bodova, dok je Vila ostala prva iznad crte i jedni i drugi će se žestoko boriti za Ligu šampiona i opstanak.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
sofa_embed('sofa-standings-embed-1-23776', window);