Jedan je od najboljih golmana lige, ali ne želi u Mančester Junajted


IZVOR: Republika - 08.02.2020 | 13:12


Mladi engleski golman Din Henderson kazao je Mančester Junajtedu da ne misli da se vraća na Old Traford ako neće imati zagarantovano mesto u prvih 11.

Foto: Tanjug/AP

Din Henderson

Henderson uživa već dve sezone na pozajmici u Šefild Junajtedu, sa kojim ove sezone premijerno igra u Premijer ligi i trenutno drži šestu poziciju i u borbi je za evropsko mesto.

Ovaj 22-godišnjak ima najviše sačuvanih praznih mreža (9) ove sezone zajedno sa Liverpulovim Alisonom i Barnlijevim Tomom Popom, a nekoliko puta isticao se fantastičnim odbranama.

Prema pisanju lokalnog Mančester Njuza, Henderson nije zainteresovan za povratak u Junajted osim ako mu tamo ne budu garantovali "jedinicu" i mesto u početnih 11, što je teško očekivati s obzirom na to da je to rezervisano isključivo za Davida De Geu. 

Međutim, kako se Španac svake godine povezuje sa odlaskom iz Junajteda, Solskjer bi u mladom Englezu mogao da dobije savršenu zamenu ako De Gea odluči da napusti Old Traford. 

Henderson je sjajno branio za Englesku U-21 letos na Euru za mlade, a uoči Eura 2020. spominje se u kontekstu debija za seniore, s obzirom na to da je Džordan Pikford u daleko lošijoj formi.