Matić: Biće teško, Austrijanci su skroz rasterećeni


IZVOR: Republika - 02.10.2017 | 12:46


Jedan od najboljih fudbalera Srbije Nemanja Matić kaže da je naša selekcija vrlo blizu cilja, ali da stvaranje pritiska nikako nije dobro pred odlučujuće duele u kvalifikacijama za SP u Rusiji.

Foto: Tanjug

Matić: Nije nam potreban dodatni pritisak

- Svaku utakmicu smo išli da pobedimo, tako će biti i ovaj put. Svesni smo da će biti teško protiv Austrije, koja je dobra selekcija. Oni nemaju šanse da se plasiraju i igraće rasterećeno, a veoma je teško igrati protiv takvih ekipa - izjavio je Matić.

Vezista Mančester junajteda je izjavio da reprezentacija ne sme da se opusti, iako je "jednom nogom u Rusiji".

- Jednom nogom smo u Rusiji, realno. Pritisak uvek postoji kada igrate za reprezentaciju Srbije. Svesni smo toga. Ali, dodatni pritisak moranja nije dobar. Spremaćemo se kao i do sada i videćemo kolike su nam mogućnosti - dodao je Nemanja Matić.

Kapiten Branislav Ivanović je izjavio da se nada ponavljanju "čarobne večeri" iz 2009. godine u Beču kada su naši slavili sa 3:0, ali i da nije realno da se u fudbalu takve stvari uvek ponavljaju. On ističe da tim mora da maksimalno ozbiljno pristupi preostalim mečevima, jer samo tako možemo da se na kraju radujemo plasmanu na Mundijal.