Crveno-beli predstavili plan priprema: Dekijevi izabranici kreću 10. januara, ozbiljni rivali u kontrolnim utakmicama!


IZVOR: Republika - 29.12.2019 | 11:08


Crvena zvezda će oficijalno zimske pripreme započeti 10. januara 2020. godine kad će igrači pod vođstvom novog trenera Dejana Stankovića odraditi prvi trening.

Foto: Starsport

Marko Gobeljić

Pripreme prvog tima će se obaviti u dve faze i to u inostranstvu. Već 11. januara ekipa se seli na Kipar gde će u gradu Pafor i staroj bazi, poznatom hotelu "Aleksandar veliki" imati sve uslove za bazične pripreme. 

Pored napornih treninga na veoma dobrim terenima postoji mogućnost odigranja i jedne prijateljske utakmice. Ime protivnika i dan odigravanja odrediće se naknadno.

Ekipa se vraća sa Kipra 21. januara i već 24. preseliće se za tursku Antaliju gde će kroz dve nedelje priprema odigrati šest pripremnih mečeva.

Hotel “Regnum” u Beleku pruža fenomenalne uslove za rad, a pred igračima Crvene zvezde nalaze se veoma dobri protivnici.

Prvi rival biće poljska Arka iz Gdinje koju trenira naš trener Aleksandar Rogić i taj meč se igra 26. januara. Tri dana kasnije na redu je duel sa najboljim makedonskim timom Vardarom, a 1. februara sa Ludogorecom.

Bugarski prvak je stari znanac, mogući rival u kvalifikacijama za Ligu šampiona i svakako najjači protivnik na pripremama pa će ovaj susret treneru Stankoviću biti jedan od najboljih pokazatelja u radu.

Do kraja tim čekaju dueli sa slovenačkim Celjem (2. februar), slovačkom Dunajskom Stredom (5. februar) i dan pre povratka u Beograd sa kazahstanskim Aktobeom (6. februar). 

Foto: Starsport

Ekspedicija prvaka Srbije vraća se u Beograd 7. februara a do starta prolećnog dela i duela sa Čukaričkim na Banovom Brdu 15. februara treniraće u Ljutice Bogdana.

Crvena zvezda je posle 20 odigranih kola jesenju titulu osvojila sa 55 bodova, čak 11 više od drugoplasiranog Partizana. U prolećnom delu odigraće se još 10 kola do plej-ofa koji počinje 16. aprila. Odlukom IO FSS od ove sezone u doigravanju (sedam kola) neće biti podele bodova.

Izabranici Dejana Stankovića su i četvrtfinalista Kupa Srbije. Žreb će biti obavljen u 2020, a mečevi četvrtfinala su na programu 18. marta. U polufinalu se igra samo jedan meč 8. aprila dok je finale kupa zakazano za 24. maj.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
sofa_embed('sofa-standings-embed-1107-23779', window);