(VIDEO Tresla se gora, rodio se miš: Ovo je 5 srpskih fudbalera koji su razočarali u ovoj deceniji!


IZVOR: Republika - 27.12.2019 | 08:58


Jedan od najboljih naloga na Tviteru ako želite da pratite srpski fudbal jeste "Serbian football", a pred kraj radne nedelje su objavili listu od pet srpskih fudbalera koji su nas najviše razočarali u ovoj deceniji. Mnogima su predviđane velike karijere, mnogi nisu dosegli zvezde zbog raličitih stvari. Uostalom, ovo je pet odarabanih...

Foto: Tanjug/AP

Od "Srpskog Mesija" do raskida ugovora sa portugalskim velikanom

5. Danijel Aleksić

Peto mesto pripalo je Danijelu Aleksiću, momku koje je obećavao u Vojvodini i Đenovi, bio fanstastičan u mlađim kategorijama reprezentacije, ali nikada nije dostigao svoj pun potencijal. 

Sada već 28-godišnjak je menjao klubove kao čarape, a do sada je igrao u Grojter Firtu, Sent Etijenu,Avinjonu, Lehiji Gdnjack, Sent Galenu, Malatiji i Al Ahliju, a trenutno je član turskog Istanbul Bašakšehira sa kojim će igrati nokaut fazu Lige Evrope.

Foto: Starsport

Danijel Aleksić

4. Andrija Živković

Četvrto mesto pripalo je Andriji Živkoviću, on trenutno nosi dres portugalskog prvaka Benfike, gde je na transfer listi, ima tešku godinu i za sebe, svi su očekivali mnogo više od njega, posebno nakon fantastičnih igara u Partizanu. 

Ne treba zaboraviti da je popularni "Žile" bio član reprezentacije Srbije do 20 godina koja je 2015. osvojila Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu.

Foto: Tanjug/AP

Andrija Živković

3. Slobodan Rajković

Bronzana "medalja" pripada Slobodanu Rajkoviću koji trenira sa Partizanom i koji bi mogao da potpiše ugovor sa crno-belima. Može se reći da mu je karijera pala kada je potpisao za Čelsi, a odlazio je na pozajmice u PSV,Vitese i Tvente.

Kasnije je otišao iz redova engleskog tima i nosio je dresove HSV-a, Darmštata i Palerma.

Foto: Starsport

Slobodan Rajković

2. Gojko Kačar

Vicešampion je Gojko Kačar koji je potpuno nestao sa fudbalske mape, mnogo smo očekivali nakon 2010. godine kada je nastupao za reprezentaciju, ali je naglo počeo da pada u formi.
Igrao je u Nemačkoj i Japanu, a poslednja destinacija u prethodnoj sezoni bio mu je kiparski Anartosis.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Gojko Kačar

1. Lazar Marković

I na kraju, prvo mesto odlazi Lazaru Markoviću. Sadašnji fudbaler Partizana koji je nakon Benfike prešao u Liverpul potpuno pao sa formom, a pratile su ga i povrede.

25-godišnji Čačanin je bio na pozajmici u redovima Fenerbahčea, lisabonskog Sportinga, Hal sitija i Andrelehta, a prethodne sezone je kao slobodan igrač potpisao za Fulam u kojem je igrao pola godine.

Foto: Starsport

Lazar Marković