Zvezdo, gledaj i plači! Jednooki golman zaustavio Bajern!


IZVOR: Republika - 02.12.2019 | 04:21


Izgubio sam sočivo tokom prvog poluvremena, pa do kraja uopšte nisam video na jedno oko, rekao je čuvar gola Bajera iz Leverkuzena Hradecki

Foto: Tanjug/AP

Hradecki je pružio neverovatnu partiju

U poređenju sa fudbalerima Crvene zvezde igrači minhenskog Bajerna minulog utorka delovali su kao vanzemaljci, dok su fudbaleri srpskog prvaka u duelima sa Nemcima izgledali kao da se ne bave istim sportom.

Međutim, posle brutalnog gaženja crveno-belih u Beogradu Bavarce je u realnost Bundeslige vratio jednooki golman! Reč je o Lukasu Hradeckom, čuvaru mreže Leverkuzena, tima koji je u 13. kolu Bundeslige na Alijanc areni šokirao minhenskog giganta i slavio sa 2:1.

Slovak sa finskim pasošem imao je čak 10 odbrana, od kojih su neke bile spektakularne, a sve je to postigao bez jednog oka! Naime, Hradecki je otkrio da dobar deo utakmice nije mogao da vidi na jedno oko jer je izgubio sočiva.

- Tokom prvog poluvremena izgubio sam kontaktna sočiva negde na terenu. Do kraja utakmice jasno sam mogao da vidim samo na jedno oko. I mogu vam reći da tako nešto ne bi trebalo da pokušavate protiv Bajerna. Mnogo mi je drago što je ovaj meč završen - istakao je Hradecki.

Zadovoljan je bio i trener "aspirindžija" Peter Boš.

- Bilo je mnogo teško. Izvršili samo pritisak u prvih 30 minuta i to nam se isplatilo. Taj deo bio je odličan. Posle je bilo mnogo problema da sačuvamo prednost, Dijabi je na kraju igrao drugog levog beka. Svaka čast momcima, sve su izdržali - poručio je Boš.