Pamtite li jaču grupu na EP?


IZVOR: Republika - 30.11.2019 | 18:33


Žreb grupa za Evropsko prvenstvo 2020. doneo je zanimljive parove, ali jedna grupa bukvalno zaslužuje da se nazove "grupom smrti".

Foto: Tanjug/AP

Aktuelni prvaci sveta

Svako veliko takmičenje ima neku koja se naziva "grupom smrti", a sledećeg leta to će biti Grupa F.

U grupi čiji će se mečevi igrati u Budimpešti i Minhenu igraće aktuelni šampion Evrope Portugal, trenutni prvak sveta Francuska i velikan Nemačka.

Četvrtog člana saznaćemo nakon baraža, a potencijalni učesnici su ekipe iz Lige A, a parovi polufinala su Bugarska – Mađarska, Island – Rumunija.

U prvom kolu ćemo gledati sudar dva žestoka rivala, komšija Francuske i Nemačke čiji je svaki susret u bilo kojoj oblasti mnogo više od igre.

U drugoj rundi će se sresti Portugalci i Nemci, dok ćemo okršaj aktuelnih prvaka Evrope i sveta gledati u poslednjoj, možda i odlučujućoj rundi na "Puškaš areni" u Budimpešti 24. juna.

Što se tiče ostalih grupa, sreća je pogledala Italijane koji neće imati dostojnog rivala u Grupi A čiji će se mečevi igrati u Rimu i Bakuu.

Najviše je svakako razočarao sastav Grupe B gde će na mečevima u Kopenhagenu i Sankt Peterburgu apsolutni favorit biti selekcija Belgija.

Što se tiče Grupe C, nadamo se da ćemo u Londonu i Glazgovu sledećeg leta gledati i našu Srbiju.