Solskjer se pribojava rasizma u Beogradu: Ućutkaćemo navijače, verujem UEFA i Miloševiću!


IZVOR: Republika - 23.10.2019 | 17:58


Ole Gunar Solskjer, menadžer Mančester junajteda, kaže da je pogledao veliki broj utakmica Partizana pred meč trećeg kola Lige Evrope i označio gde njegov tim može imati najviše problema na gostovanju u Beogradu.

Foto: Starsport

Heri Megvajer i Ole Gunar Solskjer

Norvežanin je u prestonicu Srbije doveo 20 fudbalera, međut kojima nije reprezentativac Srbije Nemanja Matić.

Konferenciju za medija, na kojoj je bio i Heri Megvajer.

 Solskjer smatra da je dobro spremio tim za gostovanje u Beogradu, smatra da im iskusni Tošić može zadati probleme.

- Pogledali smo dosta njihovih utakmica. Gledao sam meč protiv Moldea, to je moj stari tim. Razgovarao sam i sa trenerom Moldea. Od igrač bih istakao Zorana Tošića, ima sjajnu levu nogu i nadamo se da ćemo ga zaustaviti. Imaju nekoliko vrhunskih fudbalera- rekao je strateg "đavola".

 Solskjer je govorio o mogućnosti da njegov rim pojača napadač Totenhema, Hari Kejn.

Foto: Starsport

- Roj Kin je veoma direktan, ali ne znam da li će to (Kejn) biti rešenje za nas. Čekamo da se vrati Entoni Marsijal. Verujem da će on pomoći Markusu Rašfordu- rekao je Solskjer.

Heri Megvajer ne smatra da je došao u prijateljsku sredinu, pošto se pribojava rasizma.

Foto: Starsport

 - Ono što se desilo u Sofiji je užasno ne bismo želeli da se ponovi. Ovde smo da uživamo, ako bude nečega pratićemo UEFA protokol u tri koraka- rekao je Megvajer.

Solskjer se takođe osvrnuo na problem rasizma, ali se nada prijateljskoj atmosferi.

- Imali smo sastanak sa igračima, znamo kako da postupimo u takvim situacijama. Verujem u dobre ljude, isto tako i u sjajnu atmosferu na tribinama. Nadam se da ćemo domaće navijače ućutkati dobrom igrom. Verujem UEFA, kao i Savi Miloševiću da će biti praznik fudbala- rekao je Solskjer.

Solskjer je priznao da u poslednje vreme imaju jedan problem.

- Kada sam došao vezali smo mnogo pobeda u gostima, a od tada nijednu. To je pitanje kojim se bavimo, sada imamo četiri gostovanja videćemo šta možemo uraditi povodom toga. De Hea će biti spreman za subotu, nismo želeli da rizikujemo ovde s njim- reči su trenera Junajteda.

Solskjer je istakao da je pred njegovim timom duga sezona, a da je cilj Liga šampiona.