(VIDEO) Kvalifikacije za EURO: Nathova "bomba" nedovoljna za trijumf Izraela, očekivane pobede Nemaca i Holanđana!


IZVOR: Republika - 09.09.2019 | 22:21


Jedna od najzanimljivijih kvalifikacionih grupa za EURO 2020. godine je definitivno ona grupa G. Kuršlus na tabeli upotpunili su remi u Varšavi između Poljaka i Austrijanaca, kao i trijumf Slovenaca nad Izraelom odnosno Severne Makedonije nad Letonijom.

Foto: Starsport

Bibras Natho

Iako je meč u prestonici Poljske odigran bez golova, moglo je da ih bude, a više razloga za tugu imaće možda gosti koji su propustili nekoliko dobrih šansi u finišu da ukradu tri boda.

Blistao je golman Poljske Fabijanski koji je odbranio nekoliko odličnih pokušaja gostiju preko Lajmera i Zabicera, mada i Poljaci nisu imali sreće u prvom poluvremenu nakon što su dobre prilike promašili Glik i Grosicki.

Kad se podvuče crta možda i najpošteniji ishod utakmice, ali kiks Austrije nisu iskoristili Izraelci koji su izgubili u Ljubljani u nadoknadi sa 3:2.

Dobar meč odigrao je prvotimac Partizana Bibras Natho koji je sa kapitenskom trakom oko ruke predvodio ekipu Andreasa Hercoga i lepim golom u 50. minutu doneo izjednačenje svom timu.

Izgledalo je da će Izraelci uspeti i da iznenade Slovence, posebno kada im je Zahavi u 63. minutu doneo vođstvo od 2:1, ali su do kraja iskusni Bezjak i dvostruki strelac Bendžamin Verbič upotpunili preokret i trijumf Slovenaca.

 

 

Ovom pobedom Janezi su se probili na drugo mesto sa bodom više ispred Austrije, a iz prikrajka od večeras vreba i Severna Makedonija koja se izjednačila sa Izraelom na deobi četvrtog mesta pobedom u Rigi od 2:0. Golove za južne susede dali su veteran Goran Pandev i Enis Bardi u prvom poluvremenu.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
sofa_embed('sofa-standings-embed-4514-19857', window);

 

U grupi C Nemačka je uspešno preskočila gostovanje do ovog kola lideru Severnoj Irskoj koju je u Belfastu porazila sa 2:0 i preuzela lidersku poziciju. Samo u prvom poluvremenu domaćini su bili ravnopravan rival, a meč je odlučen u 48. minutu kada je levi bek Lajpciga Marsel Halstenberg lepim volejom iskosa utišao Vindsdor Park.

Još nekoliko dobrih šansi propustili su Panceri u drugom poluvremenu, blistao je i golman domaćih Bejli Pikok Farel koji ništa nije moga u nadoknadi kada je Serž Gnabri krunisao pas Kaija Haverca za konačnih 2:0.

Uspešna je u ovoj grupi bila i Holandija koja je lako slomila Estoniju u gostima sa 4:0 u meču koji je ponovo obeležio sjajni Mefis Depaj.

Istina, dao je vetaran Rajan Babel dva komada za Lale, ali je krilni napadač Liona nastavio strašnu reprezentativnu seriju od 14 golova i isto toliko asistencija na poslednjih 25 utakmica.

Večeras dve asistencije i gol moćnog Depaja... 

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
sofa_embed('sofa-standings-embed-4510-19857', window);