Tadić: Nemam strah od penala!


IZVOR: Republika - 16.08.2019 | 11:34


Kapiten Ajaksa Dušan Tadić u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv PAOK, prvo je promašio penal, da bi u nastavku postigao dva gola sa bele tačke.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Dušan Tadić

Ofanzivac je istakao da je na igraču velika odgovornost kad treba da šutira penal, ali da se ne boji da je preuzme.

 - Uvek je velika odgovornost na igraču kad je penal u pitanju, jer možeš mnogo više da izgubiš, ali volim da preuzimam odgovornost u teškim situacijama. Jednostavno nema tu mesta za strah - rekao je Tadić na početku razgovora za Sportski žurnal, pa potom dodao:

- Znalo se odmah da ću šutirati i drugi penal, kasnije i treći, tu se uopšte nije ni postavljalo pitanje. Srećan sam zbog golova i pobede mog tima. Zaslužili smo da prođemo dalje - nastavio je Tadić.

APOEL će biti rival Ajaksu u plej-ofu za Ligu šampiona.

- Najbitnije je da uđemo u grupnu fazu Lige šampiona, obzirom da je to najteži deo, kasnije ćemo razmišljati o završnici. Ovaj period je uvek kritičan jer je početak sezone, ekipa još uvek nije nameštena, tražimo se, a sa druge strane veliki je rizik u pitanju. Zato je najbolje da razmišljamo samo o prolasku u grupnu fazu. I prošle godine smo bili u sličnoj situaciji. Teško nam je bilo na početku, a kasnije, kad smo se namestili, sve je išlo svojim tokom - zaključio je Tadić.