Trese se Madrid: Zidan odlazi iz Reala?!


IZVOR: Republika - 15.08.2019 | 17:26


Trener Real Madrida Zinedin Zidan navodno bi mogao da dobije otkaz još pre početka La Lige, prenose engleski mediji.

Foto: Tanjug/AP

Perez i Zidan

Naime, šuškanja postoje od početka pripremnog perioda, a sve je eskaliralo nakon poniženja koje im je servirao gradski rival - Atletiko Madrid.

Engleski "Independent" javlja da bi do razilaženja moglo da dođe jer Florentino Perez nije uspeo da održi obećanje, a koje je očigledno bilo deo prvobitnog paketa. Francuz je trebao "preko veze" da sredi transfer Pola Pogbe, ali se sve to izjalovilo:

- Zidan je Pogbi lično obećao da će ga dovesti u Madrid, a sada je zbog propalog transfera on ispao negativac - rekao je španski novinar Dijego Tores britanskom "Independentu" pa dodao:

- To je samo pojačalo nepoverenje koje Zidane ima prema Perezu. Za Zidanea, Pogba je temelj projekta koji želi izgraditi u Realu i njegovim ostankom u Mančesteru je sve ugroženo - rekao je Tores.

Sve je počelo pre mesec dana kada su ih jorgandžije "uništile" sa 7:3, a nakon toga su "šuškanja" polako počela da prerastaju u sve sigurnije informacije.

- Real je pokazao nedostatak organizacije, nedostatak fizičke spreme i manjak želje za pobedom. Mislim da oni imaju nekoliko ozbiljnih problema. Ovo je možda bila prijateljska utakmica, ali gledalo ju je 60 hiljada ljudi s tribina, trebali su da je shvate kao takmičarsku. Kad je Atletiko otišao na 2:0, Zidane nije mogao da promeni ništa, a nisu mogli ni igrači jer su izgledali neorganizivano i nezainteresirano. Mislim da Zidane neće izdržati još dugo kao trener Reala, možda koji mesec - pisao je tada Stjuart Robson u analizi za "ESPN" i izgleda da će biti u pravu i ranije od najsmelijih prognoza.