Gvardiola iskren pred početak sezone - Govorio o Davidu Silvi, Kanselu i Liroji Saneu...


IZVOR: Republika - 09.08.2019 | 17:47


Menadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola komentarisao je povredu krilnog igrača svog tima Liroja Sanea, koji je na meču Komjuniti šilda protiv Liverpula doživeo tešku povredu i pokidao prednji ukršteni ligament nakon 13 minuta na terenu.

Foto: Tanjug/AP

Pep Gvardiola

Španski stručnjak izjavio je da očekuje da će 23-godišnji Nemac odsustvovati šest do sedam meseci zbog povrede.

Sane, koji je bio nadomak prelaska u minhenski Bajern, biće operisan u Barseloni naredne nedelje.

- To su neverovatno loše vesti. Ne znam koliko će odsustvovati. Obično takva povreda igrače udalji sa terena šest ili sedam meseci, tako da se nadam da će se vratiti u februaru ili martu -  rekao je Pep Gvardiola, koji se potom osvrnuo i na novog kapitena tima - španskog vezistu Davida Silvu.

Foto: Tanjug/AP

Liroj Sane

 - On je u timu već čitavu deceniju, poznaje Premijer ligu i uživa ogromno poštovanje saigrača - dodao je nekadašnji trener Barselone i Bajerna. 

David Silva je u Siti došao 2010. godine, a kapitensku traku naslediće od Vensana Kompanija, koji je ovog leta napustio klub nakon dugih 11 godina.

Gvardiola veruje da će dolazak Žoaoa Kansela u tim iz Juventusa doneti nov kvalitet „Građanima.“

- On je došao i doneo nam nešto što nismo imali. Takođe, bitno je i da Kajl Voker ima konkurenciju. To je dobro za čitav tim, a trenutno Kajl ipak ima prednost. Što se tiče Rodrija, sve sam više ubeđen da je on jedno od najvećih pojačanja u istoriji ovog tima. Igraće za nas mnogo godina i to neverovatno - izjavio je trener aktuelnog prvaka.

Naredni meč aktuelni šampion Engleske igra u subotu od 13 časova i 30 minuta u Londonu protiv Vest Hem junajteda.