Kejn objasnio kako je postigao golćinu sa pola terena!


IZVOR: Republika - 21.07.2019 | 19:59


Fudbaler Totenhema Hari Kejn rekao je da mu je gol koji je postigao za trijumf nad Juventusom na Međunarodnom kupu šampiona u Singapuru jedan od najboljih u karijeri.

Foto: Tanjug/AP

Hari Kejn

Kejn je mrežu ‚Stare dame‘ zatresao u nadoknadi vremena sa pola terena i na taj način doneo pobedu Spursima rezultatom 3:2. Prethodno je Lukas Mura oteo loptu fudbalerima Juventusa, proigrao Kejna, koji je nadmudrio golmana torinskog kluba Vojčeka Ščensnog.

- To je verovatno jedan od mojih najboljih golova. U određenim delovima utakmice sam video da je golman izašao napred i pomislio sam da ako budem dobio priliku da šutiram, to ću i učiniti, a srećom lopta je ušla. Pošto je u pitanju bila prijateljska utakmica, sam gol ne znači toliko, ali što se tiče samog udarca, sve je bilo na mestu - rekao je Kejn. 

- Da budem iskren, bila je prilika kada je Đanluiđi Bufon izašao napred u prvom poluvremenu i polovina igrača na klupi je Sonu poručila da šutira sa naše polovine, tako da mi je to bilo u glavi. Bio je poslednji minut utakmice, veliki broj defanzivaca je bio tu, ali je Lukas odradio odličan posao da vrati loptu, a onda sam rekao sebi: ‚Zašto ne bih pokušao‘. Čim sam udario loptu znao sam da imam šansu.

Svoje oduševljenje Kejnovim golom nije krio ni menadžer londonskog kluba Maurisio Poketino.

- Bio je to sjajan gol, neverovatan za Harija. Dobro je što je otvorio pripreme pogotkom - istakao je Poketino.

Naredna utakmica na Međunarodnom kupu šampiona fudbalere Totenhema čeka u četvrtak, kada se sastaju sa Mančester Junajtedom.