Kod Španaca nema onog "prvi mačići se u vodu bacaju": Mediji opleli po Joviću posle debija!


IZVOR: Republika - 21.07.2019 | 08:32


Rekonstrukcija Real Madrida. Radni naziv projekta koji je Zinedin Zidan započeo kada se vratio na klupu Kraljevskog kluba 11. marta. Sve ono u finišu protekle sezone smatralo se pripremom za ovo što dolazi, ali prvi kontrolni susret u novoj, konstatuju madridski mediji, nije pokazao da je ta priprema bila uspešna. I još pišu kako nema dileme da će put do novog, moćnog Reala, biti dugačak i mukotrpan.

Foto: Tanjug/AP

Luka Jović

Svi ti zaključnici izvučeni su posle poraza od Bajerna na Internacionalnom kupu šampiona u Sjedinjenim Američkim Državama. 

Marka i As, listovi koji pomno prate sva dešavanja u Kraljevskom klubu, detaljno su secirali svaki pedalj terena i učinak svih igrača koji su dobili šansu noćas. Nas je, naravno, najviše zanimalo kako je u njihovim očima izgledao Luka Jović, koji je odigrao prvih 45 minuta u belom dresu. Mladi srpski napadač kročio je na teren početkom drugog dela utakmice, kada je zamenio Karima Benzemu.  

Oni koji su najavljivali da će Luka imati težak start u Realu bili su potpuno u pravu. Manje zbog toga što se nije posebno istakao na debiju, a mnogo više zbog nemilosrdnih španskih medija. Nema dileme - da se radi o igraču koji je plaćen pet ili deset miliona evra, ne bi pik zbog neprijatnog i ubedljivog poraza na početku priprema bio na njemu. Ovako, Jović je morao da podnese ozbiljan teret odgovornosti. Gotovo jednak kao starosedeoci i velike zvezde, poput Modrića, Krosa, Benzeme...  

Srbin se našao čak u naslovu Markine analize učinka svih igrača na sinoćnoj premijeri: Jović i Benzema hladno započeli trku za Realovu "devetku". Novinar ovog lista nije imao milosti prema dvojici napadača. Konstatovao je da je Benzema ušao u dve prilike. Da prva nije bila bog zna kako dobra, ali da onu drugu (iz 42. minuta) Realova "devetka" mora da realizuje. 

Foto: Starsport

Luka Jović

Ni Jović nije prošao ništa bolje:
- Senka. Nije lansirao poruke da je napadač za koga treba izdvojiti toliki novac. Izolovan, hladan, jedva da je dodirnuo loptu. Manje više kao na Evropskom prvenstvu za mlade u Italije. U grupi novajlija za koje se može reći da su svi osim Azara pojačanja za C tim - piše Marka.

As je pokušao da bude duhovit:
- Razočaravajuća premijera za Jovića. Pozdravio se pred početak utakmice sa Nikom Kovačem, trenerom Bajerna. To je bio njegov vrhunac na ovom susretu - 

Španci, dakle, nemaju milosti. Jednostavno, tako to ide kada najveći klub na svetu kupuje "devetku" za 60.000.000 evra i od nje očekuje da bude vođa napada u dogledno vreme. Na Luki je da sada izvuče jedan od svojih najjačih aduta, a stručnjaci kažu da je to glava. Psihološka stabilnost, mirnoća. Da ne pada "u komu" i već protiv Arsenala za tri dana pokaže svoje pravo lice.