Čekao se Rodri, ali je Siti ozvaničio drugo pojačanje!


IZVOR: Republika - 03.07.2019 | 19:37


Čekalo se celoga dana da skupoceni Rodri iz Atletiko Madrida koji je ugovoren "šarne" potpis na ugovor sa Mančester sitijem, ali je nebeskoplavi dres "Građana" prvi zadužio ipak Anhelinjo.

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Mančester Sitija

Mančester siti je iskoristio mogućnost da ponovo otkupi Španca iz PSV Ajndhovena za blizu 6.000.000 evra. Fudbaler koji je prodat Holanđanima prošlog leta za 5.500.000, impresionirao je u crveno-belom dresu, što je uslovilo da se za njega zainteresuju i bogati klubovi poput Pari Sen Žermena koji je nudio i 15.000.000 funti.

Ipak, na Etihadu su odlučili da iskoriste mogućnost i spreče "Svece" da se dokopaju kvalitetnog fudbalera, ali Anhelinjo neće biti samo u prolazu, niti predmet preprodaje, već Pep Gvardiola od njega očekuje da ravnopravno konkuriše za mesto u prvom timu.

Važna stavka je i da će se levi bek na Etihadu voditi kao domaći fudbaler pošto je prošao kroz mlađe kategorije "Građana", a to će pomoći Sitiju da lakše ispuni kvotu od osam fudbalera iz svog pogona koje mora da ima prijavljene naredne sezone u Premijer ligi.

Anhelinjo (22) potpisao je ugovor na četiri sezone sa Mančester Sitijem.