MUSLIN: Igrači su heroji! Blizu smo Rusije!


IZVOR: Republika - 05.09.2017 | 22:37


Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je da bi plasman na SP bila velika stvar, ali je pozvao na oprez pošto teoretski to još nije ostvareno.

Foto: Fss.rs

Muslin sija od sreće

Srbija je u utorak uveče pobedila u Dablinu selekciju Republike Irske 1:0. Našoj selekciji su za plasman na SP potrebna tri boda iz naredna dva meča.

 - Nije sve gotovo, ostale su nam dve utakmice, ali sa jednom pobedom sigurno idemo dalje, tako da sam siguran da će moji momci biti ozbiljni i da će napraviti poslednji korak, koji je i najteži. Blizu smo cilju i ovo mnogo znači za našu zemlju jer nismo bili na tri poslednja velika takmičenja. Plasman bi bio veliki uspeh i nadam se da će doprineti napretku fudbala u našoj zemlji - rekao je Muslin.

Selektor Srbije je istakao da mu je utakmica sa Irskom najteža u karijeri.

 - Jedna od najtežih utakmica na klupi u mojoj karijeri. Možda je bilo i težih, ali sam verovatno zaboravio. Bila je jedna od najznačajnijih jer smo znali da mnogo odlučuje o plasmanu Srbije na Svetsko prvenstvo - rekao je Muslin i dodao:

 - Nisu nas ozbiljnije ugrozili, imali su jednu šansu i po šansama smo zaslužili da pobedimo. Srećan sam što smo igrali na ovakvom stadionu i predivnom ambijentu. Irska će se boriti sa Velsom, imaće svoje šanse i želim im sreću. Srećno smo dali gol i mislim da smo u drugom delu igrali bolje, ne računajući poslednjih 15 minuta kada smo imali izbačenog i povređenog igrača.

Srbija će 6. oktobra gostovati Austriji, a tri dana kasnije dočekaće u Beogradu selekciju Gruzije.