UGRADITE KLIME, IGRAMO U PAKLU!


IZVOR: Radovan V. BIBIĆ - 14.06.2019 | 03:11


Bilo je previše vruće da bi se igrao produžetak, kroz šalu je rekao Rade Zagorac objašnjavajući zašto je "morao" da pogodi trojku i tako donese pobedu Partizanu (73:72). Međutim, drugi meč finalne serije plej-ofa Košarkaške lige Srbije stvarno je bio pakao za igru jer je u hali Pionir bukvalno bilo 40 stepeni, a prema svedočenju prisutnih, čak i više.

Foto: Starsport

Jedan od mnogobrojnih duela u paklenim uslovima "Pionira"

"Grobari" su se poskidali i navijali goli iznad pojasa, ali su neki i pored toga kolabirali i gotovo padali u nesvest. Igrači i treneri nisu imali taj luksuz da se raskomote.

IGRAČIMA NAJTEŽE

Kako su objasnili košarkaši, u takvim uslovima mozak ne funkcioniše, ne donose se racionalne odluke. Zbog toga su posle susreta treneri zavapili ka nadležnima da se problem vrućine u hali "Aleksandar Nikolić" reši pod hitno.

- Uslovi su bili nenormalni. Najteže je bilo igračima, stvarno je velika vrućina. Apelujemo da se stavi erkondišn i bilo bi mnogo bolje. Rekli smo to sto puta do sada - istakao je trener Zvezde Milan Tomić.

On uzrok poraza svog tima nije pronašao u uslovima za igru, ni trojci Zagorca, već u greškama koje su pravili ceo meč. Slično je rezonovao i trener Partizana Andrea Trinkijeri, koji je na konferenciju za novinare došao u majici, uz izvinjenje svim prisutnima.

AUTO ZA GARDEROBU

- Ne mogu da nosim četiri košulje i da ih menjam zbog toplote. Ne mogu da dolazim na utakmicu sa dva automobila, od kojih bi jedan bio samo za garderobu. Ako me liga kazni jer nisam u sakou, i ja ću njih - odbrusio je Trinkijeri.

Da je problem klimatizacije u Pioniru gorući, i to bukvalno, svesni su i nadležni. Njegovo rešavanje predviđeno je u okviru rekonstrukcije hale koja bi trebalo da usledi na jesen, pogotovo jer se planira povećanje kapaciteta.

Foto: Starsport

"Grobari": Tumbo, bravo - Šćekiću, zdravo!

"Tumbo, bravo - Šćekiću, zdravo", jasan je stav navijača Partizana povodom fudbalske utakmice koju je Crna Gora igrala protiv lažne države Kosovo (1:1). Ljubiša Tumbaković porastao je u očima "Grobara" jer je odbio da kao selektor vodi ekipu, pa je dobio otkaz. S druge strane, osim Aleksandra Šćekića, na stubu srama našli su se i bivši igrači "parnog valjka" Nebojša Kosović i Marko Janković, koji su nastupili u duelu u Podgorici.

- Šćekiću, Jankoviću, Kosoviću, stidite se guzice, kad obraza nemate - pisalo je na jednom od transparenata.