Rakitić potpuno iskreno o Rejesu


IZVOR: Republika - 03.06.2019 | 17:25


Fudbaler Barselone Ivan Rakitić odao je počast tragično preminulom španskom igraču Hoseu Antoniju Rejesu, istakavši da ga je smatrao članom porodice.

Foto: Tanjug/Ap

Ivan Rakitić

Rejes je izgubio život u saobraćajnoj nesreći u subotu u 36. godini. Sa Rakitićem je igrao u Sevilji dve i po godine, pre nego što se hrvatski fudbaler preselio na "Kamp Nou" u leto 2014. godine.

- Nemam reči. On je jedan od retkih koji je svoju radost van terena prenosio na sve, bio je saigrač kakvog su svi želeli. Od prvog dana kada se vratio u Sevilju izgledalo je da preuzima kontrolu, svi su ga želeli - saigrači, klub, navijači. Nije nas napustio samo bivši saigrač, već neko ko je bio deo moje porodice. Ne dobijate tako često priliku da upoznate ljude kakav je Hose Antonio bio, a mi smo se povezali od prvog dana, a takav je slučaj bio i sa mojom suprugom i porodicom - rekao je Rakitić.

Rakitić je istakao da i dalje ne može da veruje da se takva tragedija desila i najavio je da će pomoći njegovoj porodici.

- Pre nekoliko dana smo baš pričali o okupljanju, da se vidimo ponovo i zaista ne znam šta da kažem u ovom trenutku. Želim da podržim njegovu porodicu, roditelje, ženu i sve koji su ga voleli, biću tu za njih - naglasio je Rakitić.

Tokom karijere, Rejes je, između ostalog, igrao za Sevilju, Arsenal, Real, Atletiko, Benfiku i Espanjol.