Gvardiola hvali svoje igrače nakon pobede: Ne bih mogao da uradim to što su oni uspeli!


IZVOR: Sportklub, Republika - 20.04.2019 | 14:31


Menadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola rekao je da se divi svojim igračima posle trijumfa nad Totenhenom, zahvaljujući kojem su se 'Građani' vratili na čelo tabele Premijer lige.

Foto: Tanjug/AP

Siti je drugi put u četiri dana na svom "Etihadu" savladao Spurse, pošto je slavio 1:0 u okviru 35. kola Premijer lige i tako se osvetio rivalu za eliminaciju iz Lige šampiona. Šampion Engleske je u sredu pobedio izabranike Maurisija Poketina 4:3, ali je londonski klub prošao u polufinale elitnog takmičenja zahvaljujući većem broju golova u gostima.

- Oba tima imaju neverovatno srčane igrače, bila je ovo zaista teška utakmica posle našeg mentalnog poraza u sredu. Poslednja dva dana su bila izuzetno teška za nas. Mogli smo da izgubimo titulu, a posle onoga u sredu je bilo teško. Kao fudbaler, ne bih mogao da uradim ono što su moji igrači uspeli. I zato je titula još u našim rukama. Nisam ja uradio ništa, rekao sam igračima da ako su zaboravili šta se desilo to je dobro, ali da je isto dobro i ako ih i dalje boli. Prošlo je deset sekundi od sreće do očajanja, a to nam je dalo iskustvo koje u drugom slučaju ne bismo imali - rekao je Gvardiola.


- Čak i ukoliko ne uspemo, imali smo sjajan niz. Uživam u svakom danu u ovom klubu, sa ovim igračima. Nije važno šta će se sledeće desiti, borićemo se do kraja, a videćemo dokle ćemo stići. Totenhem je neverovatan klub, ima sjajan tim. Izvanredna su organizaciju. Borimo se sa najboljim Liverpulom svih vremena, jednim od najboljih timova koje sam video u svom životu. Ukoliko uspemo, bićemo presrećni - istakao je šef stručnog štaba Mančester sitija.