PADA TOTENHEM - HOĆEMO SVIH PET TROFEJA


IZVOR: Danijel KOKANOVIĆ - 17.04.2019 | 03:31


Rivali, pazite se, Pep Gvardiola (48) se nameračio da ove sezone osvoji sve trofeje! Španac na klupi Mančester sitija sanja da drugi put u karijeri, i to posle decenije čekanja, u jednoj sezoni trijumfuje u svim takmičenjima kao trener. Na tom putu večeras (21.00, RTS 1) stoji mu Totenhem u revanšu četvrtfinala Lige šampiona, nakon što su "pevci" slavili u Londonu sa 1:0.

 

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Totenhema i Sitija

"Građani" neće imati ni najmanje lak zadatak da eliminišu premijerligaškog rivala iako će gosti na Etihadu igrati bez najboljeg igrača Harija Kejna (25), koji se povredio baš u njihovom međusobnom duelu pre osam dana.

Gvardiola, koji ima čak 25 pehara sa tri kluba kao trener, ističe da se ne opterećuje dostignućima u tekućoj sezoni, ali da mu je cilj da pobedi svakog protivnika.

"Građani" već osvojili Superkup i Liga kup Engleske, bore se za Premijer ligu, LŠ i FA kup

- Totenhem igra tvrdo protiv nas, defanzivno stoje izuzetno dobro. Oba naša ovosezonska meča su završena pobedama domaćina sa po 1:0. Ipak, verujem da će nam za plasman u polufinale Lige šampiona biti neophodna makar dva gola večeras. Jesmo favoriti, ali se ne opterećujemo time. Svi govore o pet trofeja i savršenoj sezoni, ali idemo korak po korak. U narednih mesec i po dana videćemo za koja smo dostignuća sposobni - rekao je španski trener.

Mančester siti je već osvojio Superkup i Liga kup Engleske, u Premijer ligi se bore za titulu sa Liverpulom, dok će u finalu FA kupa 18. maja igrati sa Votfordom. Ako trijumfuju i u LŠ, imaće savršenu sezonu. Ali pre toga moraće da eliminišu večeras londonske "pevce", gladne krvi na Etihadu.

Foto: Tanjug/AP

Klop: U pakao po pobedu!

U drugom meču večerašnjeg programa LŠ (21.00, Arena sport 1) Porto će na Dragao stadionu dočekati Liverpul i pokušati da napravi istinsko čudo, budući da gosti na Pirineje stižu posle velikih 2:0 sa Enfilda. Trener engleskog tima naglašava da njegovi igrači ne znaju da kalkulišu.

- Porto je jako opasan na domaćem terenu. Nemamo nameru da igramo defanzivno, već ćemo se ponašati kao da je 0:0. Svesni smo da bi gol u mreži domaćina najverovatnije rešio pitanje polufinaliste. Biće paklena atmosfera u Portugalu, ali to i jeste draž fudbala - zaključio je Jirgen Klop.