Murinjo otkrio koja zemlja se najbolje razume u fudbal!


IZVOR: Sportklub, Republika - 07.04.2019 | 21:53


Posle pisanja italijanskih medija da bi Žoze Murinjo mogao da preuzme Inter ili Romu, portugalski stručnjak se oglasio ocenom da se novinari koji prate Seriju A najviše razumeju u fudbal.

Foto: AP/Tanjug/Tim Ireland

Žoze Murinjo

Murinjo je sredinom decembra napustio Mančester Junajted, a pošto je najavio da bi do juna trebalo da se vrati trenerskom poslu, mediji mu konstantno traže angažman.

Već neko vreme se u Italiji priča o mogućnosti da Specijalni ponovo sedne na klupu Intera, koji je vodio do 2008. do 2010. godina i sa kojim je dva puta bio prvak Italije i jednom šampion Evrope. Kao još jedna opcija navodi se mogućnost da preuzme Romu.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

- Najbolji novinari, oni koji se najviše razumeju u fudbal, su Italijani. Njih toliko zanima da znaju vaki detalj. Bez sumnje su najbolje pripremljeni i imaju bogat rečnik. Ni Portugalci nisu loši. S druge strane, u Britaniji postoji jasna razlika između komentatora i novinara, čini mi se da na njih dosta utiče i navijačka opredeljenost. Španci obožavaju fudbal, žive za njega, ali i na njih utiče privžrenost nekom klubu - ocenio je Murinjo.

"Specijalni" je u karijeri radio u Portugaliji, Španiji, Italiji i Engleskoj, a nedavno je izrazio želju da se oproba u nekoj novoj ligi.