Solskjer objavio svoj plan: "Na kraju sezone vraćam se u Molde"


IZVOR: Republika - 06.03.2019 | 11:15


Menadžer Mančester Junajteda Ole Gunar Solskjer izjavio je da nije siguran da li će ostati na klupi "crvenih đavola" naredne sezone, a povratak u norveški Molde deluje mu kao najrealnija opcija.

Foto: Tanjug/AP

Ole Gunar Solskjer

Trener ekipe sa Old Traforda ove sezone beleži sjajne rezultate sa engleskim velikanom u Premijer ligi otkako je stigao na pozajmicu iz Moldea kao zamena za Žozea Murinja. Zabeležio je čak 13 pobeda na 16 utakmica u svim takmičenjima i uz to potpuno promenio stil igre. 

Britanski novinari bili su zainteresovani za ugovor norveškog stručnjaka i da li će naredne sezone sedeti na klupi Mančestera. 

- Nisam baš siguran kako to funkcioniše. U ugovoru stoji da sam menadžer Moldea, ali zapravo to nije klub u kojem trenutno radim. Međutim, postoji plan da se na kraju sezone vratim u Molde - istakao je 46-godišnji trener.

Solskjer je prvi menadžer u istoriji Mančester Junajteda koji je pobedio u prvih šest utakmica u Premijer ligi.

Solskjera i njegov tim večeras očekuje izuzetno težak zadatak, pošto gostuju Pari Sen Žermenu u revanš utakmici osmine finala Lige šampiona. Prvi meč francuski klub dobio je rezultatom 2:0, a dodatna otežavajuća okolnost za Mančester na ovoj utakmici biće odsustvo Nemanje Matića, Pola Pogbe, Antonija Marsijala, Huana Mate i Andera Erere.