GVARDIOLA: Ne volim što smo Čelsi dobili 6:0


IZVOR: Republika - 22.02.2019 | 18:56


Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola izjavio je pred finale Liga kupa sa Čelsijem da su Plavci izuzetno težak rival, sa sjajnim trenerom i igračima.

Foto: Tanjug/AP

Pep Gvardiola

Posle nedavne ubedljive pobede nad Plavcima u Premijer ligi (6:0), Građane svi vide kao velike favorite u borbi za trofej. Pep nije potpuno saglasan sa tim.

- U toj utakmici, Čelsi je uradio mnoge dobre stvari, ali je prva dva gola primio iz klasičnih individualnih grešaka. Kad se tako nešto desi, onda je teško i za trenera i za igrače. Ponavljam, oni su bili dobri, ali je nama išlo sjajno. Iz ove perspektive ne volim što smo ih dobili tako ubedljivo, sad imaju dodatni motiv -  kazao je Gvardiola i dodao:

- U pitanju je jedan od najboljih timova u Evropi u defanzivnoj postavci. Ostavljaju ti malo prostora za napad, imaju sjajnog Žoržinja koji kontroliše sredinu, a o Azarovom kvalitetu ne treba mnogo govoriti.

Pepov kolega sa klupe Čelsija Mauricio Sari nalazi se pod velikim pritiskom na Stamford Bridžu. U poslednje vreme govori se i o otkazu.

- Moja prva sezona u klubu nije bila takva. Niko nije sumnjao, niti su me mediji smenjivali. Konte je bio u sličnoj situaciji kao Sari. Osvojio je titulu, a zatim je u drugoj sezoni izgubio jedan ili dva meča i odmah su ga ljudi smenjivali. Pomislio sam "vau, zašto se to događa". Bez obzira na sve, moje mišljenje o Sariju je izuzetno visoko - zaključio je Gvardiola.

Duel dva tima igra se u nedelju od 17.30 časova na Vembliju. Pepova ekipa brani trofej osvojen prošle sezone, pobedom nad Arsenalom 3:0.