PODRHTAVA ENGLESKA: Zidan preuzima velikana?


IZVOR: Republika - 13.02.2019 | 09:35


Čelnici londonskog Čelsija, na čelu sa gazdom Romanom Abramovičem, žele na svojoj klupi da vide bivšeg trenera Real Madrida Zinedina Zidana.

Foto: Tanjug/AP

Zinedin Zidan

Pregovori bi mogli da budu pokrenuti već tokom ove nedelje, a glavni adut Plavaca bi moglo da bude to što je legendarni Francuz izuzetno zainteresovan za posao u Premijer ligi. Sa druge strane, jasno je i da je Mauricio Sariizgubio kredibilitet i poverenje uprave kluba nakon debakla u derbiju protiv Mančester Sitija, a u javnosti se spekuliše i o tome da mu je slvačionica okrenula leđa, a pre svega njeni glavni autoriteti.

U Čelsiju se nadaju da bi dovođenjem Zidana uspeli i da odobrovolje Edena Azara i privole ga da potpiše novi ugovor, s obzirom da bi Belgijanac tako bio u prilici da sarađuje sa svojim idolom. Azarov ugovor ističe na leto 2020. godine i londonski klub bi bio primoran da ga prodaje već ovog leta.

Ipak, kamen spoticanja bi moglo da predstavlja to što je Zidan odlučan u nameri da ne preuzima klubove u toku sezone, već isključivo na njenom kraju. To je izjavio i njegov agent Alan Miljaćo.

Foto: Tanjug/AP

Zinedin Zidan

- On je odlučio da da bude odsutan tokom čitave godine. Neće se vraćati pre završetka sezone - rekao je Zidanov agent.