VEĆ JE SVE POZNATO: Evo pod kojim uslovima Ivanić stiže u Zvezdu!


IZVOR: mozzart sport - 03.02.2019 | 10:08


Rukovodstvo Crvene zvezde je obradovalo navijače vešću da je postiglo dogovor sa Milanom Borjanom oko produžetka ugovora, ali nije gotovo sa pojačanjima na "Marakani". U kratkom roku se očekuju još dve novajlije u redovima crveno-belih.

Foto: Tanjug/AP

Mirko Ivanić na pragu Zvezde

Sledeći dogovor sa srpskim šampionom trebalo da postigne Milan Gajić, a jagodu na šlagu trebalo bi da predstavlja transfer crnogorskog reprezentativca i dugogodišnje Zvezdine želje Mirka Ivanića.

Generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić rekao je da je dogovor sa kreativnim vezistom postignut, odnosno da menadžeri pregovaraju sa BATE Borisovom oko obeštećenja. Beloruski klub je u prvom trenutku postavio neralne uslove i tražio milionsku odštetu, ali prema saznanjima "Mozzart sporta" crveno-beli su vrlo blizu da uklone i tu barijeru.

Naime, obeštećenje za Mirka Ivanića trebalo bi da iznosi između 800 i 900 hiljada evra. Najbolji igrač beloruskog kluba je produžio ugovor sa BATE Borisovom u martu prošle godine, ali je izrazio želju da posle tri godine napusti redove ovogodišnjeg učesnika Liga Evrope.

Upravo je za Ivanićeva želja pokrenula intenzivne pregovore na relaciji Beograd-Borisov.

Foto: Tanjug/AP

Obeštećenje manje od milion evra sigurno se uklapa u finansijske mogućnosti Crvene zvezde.

Takođe, lični uslovi Mirka Ivanića ne predstavljaju problem. On u BATE Borisovu mesečno zarađuje 18.000 evra, što Crvenoj zvezdi ostavlja mogućnost da mu ponudi povišicu. On bi, prema pojedinim informacijama, u Ljutice Bogdana godišnje inkasirao između 250 i 300.000 evra. 

Prelazni rok u Srbiji traje do 8. februara. Međutim, saga oko dolaska Mirka Ivanića trebalo bi da bude poznato vrlo brzo.