KRSTAJIĆ OBEĆAO!


IZVOR: Republika - 31.01.2019 | 16:07


Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić smatra da Srbija može da se plasira na Evropsko prvenstvo, ali da je očekuje izuzetno težak posao na tom putu.

Foto: Starsport

Selektor "orlova" optimističan!

Srbija se nalazi u izuzetno teškoj grupi sa Portugalom, Ukrajinom, Litvanijom i Luksemburgom, a Krstajić kaže da Srbija može do kontinentalnog takmičenja.

- Kao i svake godine, spremam se maksimalno ozbiljno i studiozno u poslovima koji me očekuju. Prošla godina bila je puna izazova i mogu da budem zadovoljan da smo izgurali godinu onako kako smo želeli. Počinjemo kvalifikacije koje neće biti nimalo lake. Portugalci su aktuelni evropski šampioni, tu su i uvek neugodni Ukrajinci, mi smo tu koji želimo da posle 20 godina odemo na Evropsko prvenstvo i mislim da uz dobru organizaciju i atmosferu koja nas je krasila možemo da uspemo u tome. Možda se neki od vas ne bi složili jer se svašta pisalo, i što je trebalo i što nije. Mislim da je Srbija iznad svih nas i da svi mi trebamo da budemo u službi Srbije – rekao je Krstajić.

Mladen Krstajić govorio je o defanzivcu Partizana Svetozaru Markoviću i bivšem fudbaleru Zvezde Luki Joviću pa se svakako može očekivati da napadač ponovo dobije šansu u reprezentaciji, a i da Marković dobije poziv u nacionalni tim.

Foto: Starsport

- Sveto je zaista jedan veliki talenat, razlika između njega i mene je što je on upao u vatru pre mene, ja sam došao sa 22 godine. Zaista je budućnost srpskog fudbala, u ovom mometu ako bih ja odlučivao o njegovoj karijeri sigurno bih uticao na to da ostane još nekoliko godina u Partizanu, da se stabilizuje, da zaigra za mladu reprezentaciju što je u ovom momentu prioritet za njega. Mislim da treba da ostavi pečat u Partizanu, da napravi tu pravi korak i da sa tim napravi karijeru u inostranstvu- rekao je selektor "orlova".

Jović ga je igrama u Frankfurtu oduševio.

- Luka Jović je eksplodirao, malo je ko očekivao od njega te partije jer je bio u zapećku u Benfici, pa je došao posle u Frankufrt. Druga liga, druge navike, drugi sistem, ali je on sve to prevazišao sjajno. Mislim da su mu Gaćinović, Rebić i Kostić mnogo pomogi. Oni su jedna družina koja na terenu pokazuje i kvalitet i harizmu i vidi se ta atmosfera među njima. Šta god odluči, on je sebe izgradio kao igrač i mislim da će uspeti gde god da bude igrao – rekao je Krstajić.