GORI MADRID: Stigao odbegli sin!


IZVOR: Republika - 28.01.2019 | 21:52


Danima se čekalo na zvaničnu potvrdu transfera iz Čelsija nakon što je na Stamford Bridž došao Gonzalo Iguain. Konačno, Atletiko je danas promovisao Španca kao najveće pojačanje ove zime.

Foto: Tanjug/AP

Navijači Atletiko Madrida

Morata je došao u Atletiko na 18-mesečnu pozajmicu sa klauzulom da Atletiko u tom periodu može da ga otkupi po fiksnoj ceni od 55.000.000 evra. To je desetak miliona manje od onoga što je Čelsi pre godinu i po dana platio Real Madridu za Moratu. Međutim, otkup nije obavezan, tako da Jorgandžije mogu da ga vrate Čelsiju za godinu i po dana ako ne budu zadovoljne.

Morata je preksinoć stigao u Madrid, juče je obavio lekarske preglede, a danas je i zvanično parafirao ugovor na stadionu Metropolitano. Koliko mu je bilo stalo do povratka u Atetiko, govori i to što je značajno pristao na smanjenje plate koja u Čelsiju iznosi više od 9.000.000 evra po sezoni.

Španski napadač se vratio u klub u kojem je ponikao, ali koji je napustio sa samo 15 godina i kasnije napravio fudbalske ime kroz Real Madrid., Juventus i Čelsi. Navijači Atletika ga neće dočekati raširenih ruku.