SASLUŠAJTE NAS, SVI SMO NEVINI!


IZVOR: Emir SELMANI - 07.12.2018 | 04:11


Fudbalski klub Crvena zvezda zatražio je da svi njegovi čelnici budu saslušani pred istražnim organima Francuske, ekskluzivno saznaje Srpski telegraf!

Foto: Starsport

Čelnici Zvezde

U klubu sa Marakane odlučno stoje iza teze da nemaju nikakve veze sa pisanjem lista Ekip, koji je naveo da je jedan funkcioner crveno-belih želeo da uplati pet miliona evra na poraz od PSŽ sa najmanje pet golova razlike. Pomenuti meč 2. kola Lige šampiona završen je rezultatom 6:1 za "svece".

SKIDAJU LJAGU

Dakle, u Ljutice Bogdana su toliko uvereni u svoju nevinost da su Francuskom nacionalnom finansijskom tužilaštvu, koje istražuje sve okolnosti u vezi sa pomenutom utakmicom, dostavili dopis u kojem zahtevaju da svi budu saslušani u što skorijem roku.

- Rukovodioci Crvene zvezde žele da se spor pred francuskim organima okonča u što kraćem roku kako bi se skinula ljaga sa imena kluba. U to ime poslali su pismo Francuskom nacionalnom finansijskom tužilaštvu da apsolutno stoje na raspolaganju, da su spremni da budu saslušani i da će se rado odazvati na pozive da pojedinačno svedoče i odgovore na sva pitanja. I to što pre. Međutim, iz tužilaštva je stigao odgovor da do januara nisu u mogućnosti da saslušaju članove uprave Zvezde - tvrdi sagovornik našeg lista sa Marakane.

Foto: Starsport

FK Crvena zvezda

INTERNA ISTRAGA

Isti izvor navodi i da je u klub iz Niona stigla zvanična poruka da Evropska fudbalska unija (UEFA) ne vodi nikakvu istragu ili postupak protiv srpskog šampiona kada je reč o meču protiv Pari Sen Žermena.

- UEFA je saopštila Zvezdi da nema nikakve dokaze u umešanost srpskog kluba u bilo kakve nečasne radnje, a to je potvrđeno zvaničnim dokumentom koji je iz Niona stigao u Ljutice Bogdana - dodaje izvor Srpskog telegrafa.

Crvena zvezda je sprovela i svojevrsnu internu istragu unutar kluba, a kompletna dokumentacija poslata je u Francusku. Za sad ostaje da će klub iz Ljutice Bogdana pred francuskim tužilaštvom predstavljati advokat Erik Dipon Moreti i poslovni direktor Stefan Pantović.