USLEDILA JE BRZA REAKCIJA KLUBA: Selektor preuzima ekipu koja je često umela da zagorča život beogradskim večitim rivalima!


IZVOR: Vladimir Vorih - 22.01.2024 | 11:52


Iznenađenje, ili ne?

Foto: FSB
USLEDILA JE BRZA REAKCIJA KLUBA: Selektor preuzima ekipu koja je često umela da zagorča život beogradskim večitim rivalima!

Nije proteklo ni 18 časova od kako je rukovodstvo kulskog Hajduka 1912 obelodanilo da je dosadašnji šef stručnog štaba Željko Račić, nakon dve godine napustio kormilo, a već sada je poznato ime njegovog naslednika.

 

Nekadašnji superligaš, Hajduk 1912 iz Kule je tokom jesenjeg dela takmičenja u okviru vojvođanske grupe srpskoligaškog karavana ostvario skor od četiri pobede, ito toliko remija i sedam poraza, što je sa ukupno 16 osvojenih bodova bilo dovoljno za samo 12. poziciju na tabeli.

I pored činjenice da je pred Kuljanima borba za opstanak, agilno klupsko rukovodstvo se ne odriče ambicija po kojima bi ekipa sa stadiona "Milan Sredanović" mogla i da se umeša u borbu za gornji dom, a u tom cilju govori i angažovanje novog šefa stručnog štaba.

Naime, brigu o seniorskom sastavu nekadašnjeg superligaša preuzeo je Saša Stojadinović.

Reč je o ambicioznom četrdesetpetogodišnjem stručnjaku koji je početkom meseca novembra prethodne godine postavljen za selektora amaterske reprezentacije Beograda, a treba napomenuti da je reč o treneru koji posebno dobro poznaje fudbal na području Vojvodine, s obzirom da je ranije radio u Sakulama, Somboru i Odžacima.

Foto: FK Hajduk 1912 Kula

Može li Hajduk da se vrati na nekadašnje staze uspeha?

 

- Saša Stojadinović:

Datum rođenja: 3. avgust 1978. godine

Mesto rođenja: Zaječar

Trenerska karijera: IMT (Novi Beograd), Borac (Sakule), Radnički (Obrenovac), Radnički (Sombor), Tekstilac (Odžaci)

Selektorska karijera: Amaterska reprezentacija FS Beograda

Priliku za debi na klupi novog kluba Stojadinović će imati u prolećnoj premijeri kada će Hajduk 1912 gostovati u Šajkašu ekipi Borca. Navedeni susret je zakazan za treći dan meseca marta, a treba podsetiti da je prvi ovosezonski duel dve ekipe okončan podelom bodova rezultatom 0:0.

 

 

 

BONUS VIDEO: