OSTAJE NEOSVOJIVA TVRĐAVA: Svega je bilo - crveni kartoni, promašeni jedanaesterac i dva fantastična pogotka, dovoljna za trijumf domaćina! (FOTO GALERIJA)


IZVOR: Vladimir Vorih - 06.11.2023 | 08:26


Nakon dva prvenstvena meča u kojima je osvojen svega jedan bod, domaćin je zabeležio važan trijumf protiv gostiju koji su "skupo prodali kožu".

Foto: FK Sloga Lozna
OSTAJE NEOSVOJIVA TVRĐAVA: Svega je bilo - crveni kartoni, promašeni jedanaesterac i dva fantastična pogotka, dovoljna za trijumf domaćina! (FOTO GALERIJA)

U okviru 13. kola Prve rasinske okružne lige fudbaleri Sloge iz Lozne su savladali vrlo borbenu ekipu Dedine iz istoimenog mesta rezultatom 2:0, čime je stadion “kraj Morave” ove jeseni i dalje neosvojiva tvrđava, s obzirom da je jedini bod iz Lozne odnela ekipa Mačkovca.

 

U prvom poluvremenu se igralo uglavnom na polovini gostiju i tom prilikom su domaći igrači stvarali ipromašivali izgledne prilike. Kao da su se utrkivali ko će slabije da šutira prema nesigurnom Mikiću.

U jeku napada fudbalera Sloge najbolju priliku za pogodak propuštaju gosti. Nakon brzog kontranapada Lazić izlazi sam pred Savića i kada se očekivalo sigurno vođstvo gostiju domaći golman pravi bravura i brani udarac, tako da se na odmor se otišlo najnepopularnijim rezultatom - 0:0.

Na samom startu drugog poluvremena, u drugom minutu nastavka igre, domaćin dolazi do najizglednije prilike sa vođstvo. Naime, nakon centaršuta sa pozicije desnog krila jedan od odbrambenih igrača Dedine nespretno igra rukom i za sudiju Milosavljevića nije bilo dileme, penal. Loptu na belu tačku je namestio Milojević, ali je njegov pokušaj osujetio gostujući čuvar mreže.

Ključni trenutak utakmice odigrao se u 55. minutu kada je na sredini terena sudija dosudio slobodan udarac u korist domaćina. Gostujući fudbaleri su negodovali na ovakvu odluku, a najglasniji je bio Ivan Savić koji je glasno opsovao sudiju usled čega mu je ovaj pokazao put u svlačionicu. Navedeno nije umirilo gostujućeg fudbalera koji je krajnje nesportski pljunuo sudiju i prilikom izlaska sa terena nastavio sa psovkama. Kada se
očekivao nastavak susreta gostujući igrač Danijel Petrović, koji je već imao javnu opomenu, priključio se uvredama i psovkama na račun arbitra meča i ovaj mu pokazuje drugi žuti, odnosno crveni karton. POGLEDAJ GALERIJU

 

Od tog momenta utakmica dobija neočekivanii tok. Gosti počinju da igraju kao da oni imaju dva igrača vise. Raspoloženi za igru Lazić i Jovan Petrović su pravili pometnju u odbrani domaćih, ali nisu imali snage za završnicu.

I onda kad ne može iz penala, Milojević postiže pogodak sa blizu 30 metara. U 61. minutu je primio loptu iskosa sa leve strane, video je da je golman napustio gol liniju i preciznim udarcem ga lobovao.

Nastavilo se sa igrom izmedju dva kaznena prostora da bi u 85. minutu Marko Kovačević stavio tačku na ovu utakmicu prelepim pogotkom. Naime, Milojević je poslao vrlo precizan pas u šesnaesterac gostiju, a na loptu je natrčao Kovačević i u maniru najvećih majstora fudbalske igre, pogodio suprotni ugao nemoćnog Mikića.

- Prva rasinska okružna liga, 13. kolo:

Sloga (Lozna) - Dedina (Dedina) 2:0 (0:0)

Strelaci: I. Milojević u 61. i Ma. Kovačević u 85. minutu

Stadion: "kraj Morave" u Lozni

Gledalaca: 50

Sudija: Nemanja Milosavljević

Sloga (Lozna): Savić, Krstić, S. Nedeljković, Milošević (Milosavljević), Stefanović (Dimitrijević), Milovanović (Stojanović ), Milojević, Mladenović, Ma. Kovačević, A. Vasiljević (N. Nedeljković), Mš. Kovačević.

Dedina (Dedina): Mikić, Danilović, S. Savić, Jakovljević, Stojanović, Vukićević, Nikolić, D. Petrović, Lazić, I. Savić, J. Petrović.

Igrač utakmice: Ilija Milojević (Sloga)

Bila je ovo, slobodno se može reći najslabija predstava Lozanaca ove jeseni, ali konstatacija je da je pobeda, izvojevana ne tako lako, ali više nego zasluženo.

U narednom kolu Sloga gostuje imenjaku u Dašnici.

 

 

 

BONUS VIDEO: