SARADNJA SE NASTAVLJA: Gradski rivali parafirali novi ugovor na obostrano zadovoljstvo!


IZVOR: Vladimir Vorih - 25.07.2023 | 15:03


Potpisan je novi ugovor o saradnji dva kluba iz "srpske Atine".

Foto: FK Vojvodina
SARADNJA SE NASTAVLJA: Gradski rivali parafirali novi ugovor na obostrano zadovoljstvo!

Fudbalski klub Vojvodina iz Novog Sada pre samo nedelju dana obelodanila je uspostavljanje saradnje sa dojučerašnjim rivalom na zelenom tepihu, ekipom novosadske Mladosti GAT, a danas je produžen ugovor kojim se nastavlja sportsko-tehnička saradnja sa još jednim sportskim kolektivom iz "srpske Atine".

 

Novosadski Kabel ne tako davno figurirao je i za mesto u elitnom rangu srpskog fudbala, ali su finansijski problemi doveli do toga da klub prethodne sezone uzme učešće u vojvođanskoj grupi srpskoligaškog fudbala u kojem je zauzeta deveta pozicija.

Prethodnog leta "stara dama srpskog fudbala" i ekipa Ka.bela su potpisali ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, koji je danas produžen na obostrano zadovoljstvo.

Nakon produžetka saradnje, javnosti se obratio sportski direktor FK Vojvodina, Marko Jovanović:

- Meni je drago što nastavljamo saradnju sa Kabelom, nama to mnogo znači, pre svega za našu omladinsku školu i za razvoj naših mladih igrača. Kao što znate, ova saradnja je počela prošlog leta i već posle prve sezone se pokazala kao veoma uspešna, jer je mnogo igrača dobilo šansu i iskoristilo je na pravi način. Izdvojio bih najpre golmana Toromana, koji je sjajnim intervencijama i partijama u Kabelu zaslužio šansu u Vojvodini i on je danas tu sa nama, uz Lazara Carevića. Sigurno će dobiti neku minutažu ove sezone. Pored njega, igrali su Kokanović, Drobnjak, Popović i mnogi drugi i zahvaljujemo se Kabelu što nam pomaže u razvoju talenata.

Foto: FK Vojvodina

Ruka ruci - Vojvodina i Kabel nastavljaju saradnju

 

Potpuno je jasno da će sa mladim i talentovanim fudbalerima novosadske Vojvodine i ekipi Kabela biti znatno lakše da ostvari željne ciljve, a svakako sportski kolektiv sa novosadskog Limana II ima želju da se u predstojećim godinama vrati u drugi stepen srpskog klupskog fudbala.

 

BONUS VIDEO: