UTAKMICA DECENIJE ZA NAPREDAK: U Žarkovcu gostuje tim iz Jaska, gubitnik ovog duela je siguran putnik u niži rang!


IZVOR: Milan Đorđević - 01.06.2023 | 12:52


Napredak ili Car Uroš, ko će morati da se pomiri sa selidbom u niži rang?

Foto: FK Napredak Žarkovac
UTAKMICA DECENIJE ZA NAPREDAK: U Žarkovcu gostuje tim iz Jaska, gubitnik ovog duela je siguran putnik u niži rang!

Predstojećeg vikenda na programu je poslednje kolo Međuopštinske lige Srem (grupa Istok), imajući u vidu da su ostala otvorena pitanja šampiona, kao i putnika u niži rang, svi mečevi se igraju u istom terminu.

Jedan od duela koji će nam odgovoriti na pitanje koji tim ide u niži rang, odigraće se između ekipa Napretka (Žarkovac) i Cara Uroša (Jazak). 

Domaćin nedeljnog duela je već deset vezanih sezona član trenutnog ranga, za opstanak u ligi sastavu Napretka u predstojećem meču igra samo pobeda. Tim iz Žarkovca se trenutno sa učinkom od osam trijumfa, četiri remija i 13 poraza nalazi na pretposlednjoj poziciji na tabeli, sa 28 osvojenih bodova.

Igrači Napretka su 3/4 svog bodovnog salda ove sezone upisali pred svojim navijačima, na domaćem terenu njihov učinak je sedam trijumfa i pet poraza, dok na svom stadionu i dalje nisu upisali remi.

Gužva u donjem delu tabele je velika, pa samim tim postoji i dosta kombinacija za opstanak u ligi, ali Napredak je jedan od timova koji je pod imperativom pobede ukoliko želi da zadrži članstvo u međuopštinskom rangu.

Iz redova Napretka su povodom predstojećeg meča poručili:

- Dugo se nije igrala važnija utakmica od ove, pre pet godina smo igrali baraž za ulazak u Sremsku ligu, ali po važnosti meča sigurno je predstojeći važniji. U sezoni koja se polako završava malo je lepih stvari koje bi mogli da izdvojimo. Pozivamo sve navijače da nas podrže u borbi za opstanak, poraženi iz ovog duela sigurno ide u niži rang, pa samim tim nam treba vetar u leđa za jako bitna tri boda.  POGLEDAJ GALERIJU

Nedeljni gost u Žarkovcu, novajlija u međuopštinskom karavnu, sastav iz Jaska se trenutno sa 30 bodova nalazi na deobi 11. pozicije na tabeli. Dva tima dele devetu poziciju sa jednim bodom više, pa je samim tim ulog u poslednjem kolu za sve veliki.

Igrači sastava Car Uroš su gotovo tokom cele sezone igrali u promenjivoj formi, pa su samim tim i rezultati, kao i plasman na tabeli takvi. Na gostovanjima ekipa je uspela da obogati svoj bodovni saldo sa samo pet bodova, i u nedelju će biti možda pred najvećim iskušenjem ove sezone. 

Da je neko predložio nedeljnim rivalima da sami odlučuju o svojoj sudbini u poslednjem kolu, sigurno bi na to pristala oba kluba. Pobednik će vrlo verovatno ostati u ligi, dok će se poraženi priključiti ekipi Sremac na putu za niži rang.

Prvi duel ova dva tima u ligi završen je pobedom ekipe Car Uroš pred svojim navijačima rezultatom 2:1.

Napredak (Žarkovac) - Car Uroš (Jazak)

Nedelja, 4. jun od 17.30

Teren Napretka

BONUS VIDEO: