POVRATAK NA POBEDNIČKI KOLOSEK: Minimalni trijumf Kraljevice protiv Graničara za nastavak trke za prvim mestom!


IZVOR: Republika - 29.05.2023 | 15:43


Derbi u poslednjem kolu će izgleda odlučivati putnika u viši rang.

Foto: FSU Kraljevica
POVRATAK NA POBEDNIČKI KOLOSEK: Minimalni trijumf Kraljevice protiv Graničara za nastavak trke za prvim mestom!

U okviru 24. kola Zaječarske okružne lige ekipa FSU Kraljevice ugostila je sastav Graničara iz Velikog Izvora, prvi duel ova dva tima završen je pobedom tadašnjeg gosta rezultatom 2:1.

Domaćin susreta je do ovog kola osvojio 51 bod, što je bilo dovoljno za drugu poziciju na tabeli, tri više ima lider na tabeli, Trebič iz Sokobanje, dok je Graničar sa 28 bodova pored svom imena bio na šestom mestu.

Domaći su znatno bolje otvorili utakmicu i imali potpunu inicijativu koju su krunisali golom levonogog Pavlova u 24. minutu pa se tim rezultatom i otišlo na odmor.

Prvi deo drugog poluvremena potpuno je pripao gostima koji su imali loptu u nogama i konstantno napadali gol golmana Miladinovića, ali je odbrana domaćih bila na visini zadatka.

POGLEDAJ GALERIJU

Pritisak gostiju je slabio pa je Kraljevica imala dve velike šanse preko Šafera i Denića, ali je u oba slučaja golman Đigov fantastično reagovao.

U 83. minutu nakon nesmotrene reakcije domaćih fudbalera igrač gostiju Novković oboren je unutar kaznenog prostora pa je sudija Minić pokazao na belu tačku.

Šansu za izjednačenje propustio je rezervista Mitov čiji je udarac završio preko gola pa je utakmica završena rezultatom 1:0 u korist "vukova" sa Kraljevice.

FSU Kraljevica (Zaječar) - FK Graničar (Veliki Izvor) 1:0 (1:0)

Pomoćni teren na Kraljevici
Gledalaca: 150


FSU Kraljevica: Miladinović, Brkić, Pavlov, Đokić (od 65' Denić), Jelenković, Dinić, Tomić, Šafer, Gligorijević (od 88' Mladenović), Aleksić, M. Žikić (od 88' R. Žikić)
Graničar: Đigov, Ignjatović, Petrović, Novković, Mišić (od 62' Mitov), Marinković, Nedeljković, Merdović (od 80' Grozdanović), Ilić, Cvetković, Stojanović

Kraljevica je minimalnim rezultatom savladala Graničar i tako ostala u trci za prvu poziciju koje naredne sezone vodi u viši rang. Graničar se ponovo pokazao kao "tvrd orah" i da se s pravom nalaze u gornjem delu tabele.

U sledećem kolu Graničar dočekuje prvoplasirani Trebič, dok ekipa Kraljevice igra opet pred svojim navijačima, ovoga puta protiv sastava Osnić.

BONUS VIDEO: