DA LI JE VIĐEN GINISOV REKORD U KOVINU!? Igrači Kolonije i Voje Gačić bi mogli biti upisani u istorijske knjige!


IZVOR: Milan Đorđević - 22.05.2023 | 12:51


Utakmica za pamćenje!

Foto: FK Voja Gačić
DA LI JE VIĐEN GINISOV REKORD U KOVINU!? Igrači Kolonije i Voje Gačić bi mogli biti upisani u istorijske knjige!

U okviru 17. kola Opštinske lige Pančevo-Kovin-Kovačica-Opovo ekipa Kolonije iz Kovina ugostila je sastav Voje Gačić, prvi duel ova dva tima završen je pobedom tadašnjeg domaćina rezultatom 4:1.

Domaći sastav je u ovaj duel ušao sa 22 osvojena boda, što je bilo dovoljno za petu poziciju u ligi, dok je ekipa Voje Gačić sa četiri boda više držala treće mesto.

Od prvog minuta krenulo se napadački, "štoperica još nije okrenula krug", a već je viđen prvi gol na meču.

Mladi Denis Dalipi je posle samo tri minuta od početka meča zatresao mrežu golmana Ristića, 1:0 za goste.

Par trenutaka kasnije, sastav Kolonije koristi grešku odbrane protivnika i preko Đorđa Radenkovića poravnava rezultat, 1:1.

Opet je ubrzo viđen novi gol, odličnu akciju igrača Voje Gačić završio je Saša Kosorić, 2:1 za goste.

Odbrana gostiju se nije oporavila od "prvog kiksa", a već je viđen i drugi. Igrao se sedmi minut kada su domaći preko Milana Birtaševića izjednačili, 2:2.

Na isteku pola sata igre, danas uspavanu odbranu gostiju uspeva da prođe Nenad Laković, koji svojim golom potpuno preokreće utakmicu u korist Kolonije, 3:2, domaći tim prvi put vodi na meču.

Otvorena igra na obe strane rezultirala je sa čak šest golova posle prvih 45 minuta igre, pred sam odlazak na pauzu pogodio je Dejan Rašeta za konačnih 4:2 posle prvog poluvremena.

Trener gostiju, Miodrag Gačić je imao šta da kaže svojim igračima za vreme pauze, sve rečeno je izgleda dobro uticalo na njih, i već u uvodnim minutima drugog dela prikazana je dosta bolja igra.

Odmah na startu nastavka izvršene su dve dostupne izmene u redovima gostiju. Igrao se 54. minut kada je Saša Kosorić po drugi put savladao golmana Ristića i tako smanjio zaostatak svog tima, 4:3.

Nastavili su gosti sa atacima na polovini protivnika, ali se ni domaći nisu predavali.

U 69. minutu nakon nespretne reakcije, Nenad Laković posle pogotka u mreži protivnika, upisuje se i u "svoj gol", 4:4.

Do kraja susreta prava muška, borbena utakmica, ofanzivna postavka gostiju je pravila velike probleme domaćinu, ali su igrači Kolonije uspeli da se odbrane, pa nije viđen novi preokret.

Kolonija - Voja Gačić 4:4 (4:2)

Kolonija: Ristić, Nikolić, Ahmetović, Pajčin, Laković (od 88' Stanković), Mitković, Bižić, Simić (od 87' Živkov), Radenković, Rašeta, Birtašević

Voja Gačić: Krčmar, Okuka (od 46' Dragomirović), Halas, Jovanov, Kotlajić, Nikolić, Dukovski, Ivanov, Abdula, Kosorić, Dalipi (od 46' Čalić)

Trener gostiju, Miodrag Gačić je posle meča za naš portal izjavio:

- Vrlo uzbudljiva utakmica sa puno preokreta, neverovatne stvari događale se u se u odbrani našeg tima, i slične su mogle biti viđene i na poslednje četiri utakmice. Pokušaćemo da tu nesigurnost saniramo za vreme letnje pauze. Čestitam domaćim igračima na fer i korektnoj igri, mojim momcima, pogoto mlađim na velikoj želji za pozitivnim rezultatom. vratili smo se posle zaostatka na poluvremenu. Ostalo je još to jedno kolo da odigramo i kao što sam već najavio i pre par nedelja, krećemo u rekonstrukciju igračkog kadra. Moja uprava na čelu sa mnom već je krenula da radi na pronalasku igrača za start sledeće sezone. 

U sledećem kolu, ujedno i poslednjem za ovu sezonu, ekipa Kolonije gostuje Jedinstvu u Dubovcu, dok sastav Voje Gačić dočekuje tim Slavije iz Kovačice.

BONUS VIDEO: