PREOKRET U DERBIJU: Sastav Kulpina sa dva gola u drugom poluvremenu stigao do tri boda i do liderske pozicije na tabeli!


IZVOR: Milan Đorđević - 01.05.2023 | 20:20


Do kraja prvenstva u opticaju je još 15 bodova, razlika između prva dva tima je samo jedan bod.

Foto: FK Kulpin
PREOKRET U DERBIJU: Sastav Kulpina sa dva gola u drugom poluvremenu stigao do tri boda i do liderske pozicije na tabeli!

U okviru 21. kola Opštinske lige Bačka Palanka ekipa Slavije iz Pivnice ugostila je sastav Kulpina, prvi duel ova dva tima završen je pobedom tadašnjeg domaćina minimalnim rezultatom.

Ekipa Kulpina je u ovaj duel ušla sa 48 osvojenih bodova, što je bilo dovoljno za drugu poziciju na tabeli, dok je sastav Slavije sa dva više držao lidersko mesto u ligi.

Sudar dve vodeće ekipe na tabeli okupio je oko 500 gledalaca, viđen je pravi takmičarski meč sa dosta duela i borbenosti po celom terenu.

Konkretniji u prvom delu igre bili su domaći igrači, što je rezultiralo i njihovom prednošću za vreme desetominutne pauze. 

Zoltan Kirti je u 32. minutu poslao loptu iza leđa golmana Dukića za vođstvo Slavije. 

Tokom prvih 45 minuta, glavni sudija na meču, Miloš Milešević pokazao je dva žuta kartona, oba su upisana u koloni domaćeg tima. POGLEDAJ GALERIJU

Gostujući igrači u drugi deo meča ulaze kao preporođeni i već posle sedam minuta igre stižu do izjednačenja. Zdravko Milanović je nakon centaršuta odličnim trzajem glave savladao golmana Plemića, 1:1. 

Igrači oba tima su krenuli ofanzivno, bilo je pitanje vremena i mesta na kojem će se zatresti mreža.

Konkrentiji na polovini protivnika i boljom završnicom, igrači Kulpina su u 82. minutu došli do potpunog preokreta i po prvi put vođstva na meču, 2:1. Strelac drugog gola za Kulpin bio je najbolji strelac lige, Petar Mrđan. 

Do kraja utakmice promene rezultata nije bilo, Milešević je imao dosta posla u drugom delu, pet puta je vadio žuti karton zbog gostujućeg igrača, dok je u redovima Slavije, rezervista Pejić zbog dve javne opomene, krenuo ranije na tuširanje.

Slavija (Pivnice) - Kulpin 1:2 (1:0) 

Slavija: Plemić, Nikolić, Benka, Mir. Grnja, Zaskalicki, Mil. Grnja, Kuchta (od 54' Bosnić), Petrović, Sekeruš (od 54' Belanji), Kirti (od 70' Pejić), Đurić (od 90+1' Belhradski)

Kulpin: Dukić, Haška (od 9' Surla), Zaov, Lučanović, Valentik, Fejdi, Zamfirović, Mrđan, Trojanović, Pantoš, Milanović (od 72' Lukić)

Iz redova gostujućeg tabora su posle meča poručili:

- Čestitke našim momcima i veliko hvala navijačima koji su nam pružili podršku i na ovom susretu, zajedno smo jači. Ništa još nije gotovo, u opticaju je još 15 bodova i sada nam je više nego ikada potrebna podrška. 

Ovim trijumfom ekipa Kulpina je preuzela prvo mesto od Slavije i sada ona beži timu iz Pivnice jedan bod.

U sledećem kolu Kulpin dočekuje Maglić, dok ekipa Slavije gostuje u Despotovu, sastavu Bačke.

BONUS VIDEO: